zaterdag 21 juli 2018

Ik Weet Niets / Van 28 Juni 2018, via Karma Yoga Daily / Wes Annac,

Intuïtieve berichten door Wes Annac van zijn persoonlijke Blog
Het is om jullie geest te helpen te bevrijden

Ik Weet Niets
Van 28 Juni 2018, via Karma Yoga Daily

Ik hield van gecompliceerde ideeën. Ik geloofde altijd van alles en ik vermaakte mijzelf met grandioze concepten. Als het in de randcategorie was, vooral met betrekking tot spiritualiteit, vond ik het geweldig. Hoe meer afstand het was van wat we denken dat de realiteit is, hoe meer het mijn realiteit werd.

Dat is niet iets slechts, omdat het leven te kort is om niet te besteden aan het nastreven van interesses. Als jullie van koffie of thee houden, geniet er dan van zolang het kan. Loop iedere dag een mijl als jullie van lichaamsbeweging houden. Als jullie van het paranormale houden, new age, spiritualiteit of iets van de samenleving wat jullie helemaal te gek vinden, duik er dan met het hoofd voorover in.

Ik ben al heel lang niet bang meer om mijn gekkigheid zichtbaar te maken voor iedereen. Desondanks dit, ben ik de laatste tijd niet zo geïnteresseerd in gecompliceerde ideeën. Ik wil eenvoud. Alle anderen mogen hun grote ideeën hebben over engelen, buitenaardsen, ascentie, lichtsteden, regenboog merkaba’s van de 12e dimensie enz. Ik bekritiseer niets – het is gewoon niet meer voor mij.

Ik ben mij ervan bewust geworden dat ik absoluut niets weet. Ik kan niet met 100% zekerheid zeggen hoe het universum functioneert, wat er gebeurt als we dood gaan of wat de staat van bewustzijn is in meditatie wanneer we er toegang voor verkrijgen, werkelijk is.
De mensheid als geheel weet heel weinig van dit alles. Wie ben ik om te zeggen dat ik de antwoorden heb?

Het is nederigheid te realiseren dat je niets weet. Om dat net als iedereen te zien, voel je je in het donker bezig met het grijpen naar ideeën die jou aanspreken. Het is gemakkelijk om te denken dat deze ideeën waarheid zijn. Maar als je er op let, zie je de donkere achtergrond erachter. Dit is de onontkoombare leegte van niets en onzekerheid.

Ongeacht wat we geloven, de realiteit van de dood en de mogelijkheid van niet-bestaan plagen ons. Op een dag zullen we deze wereld verlaten voor iets nieuws of ons volledig uit het bestaan onttrekken. Net zoals er een kans is dat het bewustzijn doorgaat na de dood, is er een waarschijnlijkheid dat dit niet het geval is. Voor mij is dat de engste gedachte van allemaal.

Wanneer je in deze richting gaat denken, besef je hoe verhongerd je bent voor de waarheid die je werkelijk bent. Het maakt dat je alles ziet in een nieuw licht – inclusief de overtuigingen waar je je ooit op hebt geabonneerd. Dit brengt sommige mensen ertoe atheïsten te worden en anderen om spiritueler te worden of met zichzelf verbonden te zijn. Ik zit ergens in het midden.

Ik sta geenszins sceptisch tegenover spirituele ideeën, maar benader ze nu anders. Ik ben meer onderscheidend en bereid om een idee in twijfel te trekken voordat ik het binnenlaat. Over het algemeen benader ik spiritualiteit objectiever dan voorheen.

Ik ben niet geïnteresseerd in het bewijzen van een van de spirituele of paranormale dingen waarover ik schrijf. Als ik over geesten schrijf, is het puur voor entertainment. Geen waarheid. Het doel van het spirituele schrijfwerk is om te zoeken naar waarheid via metafysische uitwegen. Maar ik weet dat ik niet kan bewijzen dat karma, kundalini of andere concepten echt zijn.

We kunnen het effect nagaan wat meditatie op de hersenen heeft, maar niemand heeft bewezen dat er toegang is tot andere dimensies. De meeste spirituele concepten zijn niet bewezen, omdat ze van nature tegen de materialistische denkwijze ingaan die de reguliere wetenschap domineert.

Hoewel ik geen scepticus ben, neem ik geen enkel idee meer voor de nominale waarde. Samen met dit, ben ik niet langer op zoek naar bewijzen dat spiritualiteit legitiem is. Ik heb mijn overtuigingen afgebroken en heb de leegte achter zich bekeken, me realiserend dat de dood onvermijdelijk is en op zoek naar iets dat echt is buiten deze wereld.

Helemaal opnieuw heb ik een nieuwe eenvoudige filosofie opgebouwd.

Dit is waar karma yoga, en bij uitbreiding, de nieuwe Karma Yoga Daily blog erbij komt. Het is duidelijk dat ik geen karma yoga heb bedacht. Maar ik haal inspiratie uit het idee van dienstbaarheid (in mijn geval, schrijven) als een manier van leven en een manier om spiritueel vooruitgang te boeken. Zelfs als 'vooruitgang spiritueel' betekent gewoon een beter persoon te worden, dan ben ik aan boord.

Ik hou van de eenvoud van karmayoga. Wees vriendelijk, werk hard, help anderen en neem jezelf op in de dienstverlening. Pas goed op jezelf door goede, gezonde dingen te doen die je helpen je beter te voelen.

Waardeer uw gelegenheid om uw dagen door te brengen met het helpen van anderen, en buiten dat, geniet van het leven zolang het duurt. Behandel elke ademhaling die jullie gelukkig genoeg vinden om als een zegening te nemen. Als jullie geloven dat er een schepper en andere werelden zijn die we ooit zullen bewonen, bedank ze dan voor het geschenk van het leven.

Mijn pad is niet gemakkelijk geweest, maar dat geldt ook voor iemand anders. Ik ben dankbaar dat ik het allemaal moest afbreken en opnieuw moest beginnen, niet als atheïst of scepticus, maar als een persoon met een eenvoudige filosofie die voor mij werkt. Jullie kunnen geloven wat jullie willen, omdat ik er geen belang bij heb om jullie te laten denken dat jullie ongelijk hebben. Het voelt geweldig om toe te geven dat dit alles is wat ik nodig heb.

Bedankt voor het lezen!

Afbeelding:

Deel vrijelijk, geen auteursrechten

Over de schrijver:

Wes Annac,  openhartige rebel, ergens in de twintig, ik ben een schrijver, blogger met een interesse in spiritualiteit, de omgeving, activisme, muziek  en andere geweldige dingen.
Nu werk ik met Karma Yoga Daily, een nieuwsblog toegewijd om dagelijks wijsheid te delen.

Het persoonlijks blog dat ik doe, is ook heel geweldig.

Volg mij op:  Facebook (Wes Annac, Karma Yoga Daily) and

Als u, jij, jullie hebben genoten van dit bericht en mijn werk willen ondersteunen, overweeg alstublieft een bijdrage te sturen via  PayPal to wesremal@yahoo.com.


Vertaald voor wakkermensen door Anja