Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 25 juli 2018

Hebben alle wezens een ziel? / Angelic guides via Taryn Crimi

Hebben alle wezens een ziel?
Angelic guides via Taryn Crimi

Vandaag willen we uw aandacht vestigen op zowel het dierenrijk als het plantenrijk op uw wereld. Er wordt door velen geloofd dat mensen een van de enige wezens op jullie wereld zijn die in staat zijn tot bewust denken. Dus laten we beginnen door u uit te leggen wat onze definitie van gevoel is.

Om bewust te zijn, moet je bewust besef hebben van je eigen bestaan, moet je in staat zijn tot bewuste gedachten, en moet je de goddelijke vonk in je wezen houden. Dat gezegd hebbende, er zijn mensen die nog steeds geloven dat alleen de meest intelligente van alle soorten enig vermogen hebben om hun werkelijkheid waar te nemen en te creëren op de manier waarop mensen dat doen. Hierop antwoorden we, wat definieert intelligentie?

Is het het vermogen om te redeneren, te denken en te leren? Is het het vermogen om compassie te tonen voor een ander, om te kunnen sympathiseren en empathisch te zijn? Wordt intelligentie bepaald door het vermogen om over anderen te regeren, of is het om dit vermogen te hebben en er voor te kiezen dit niet te doen ? Er bestaat een prachtig citaat dat werd aangehaald door een heel oude ziel die ver voorop op haar tijd incarneerde, haar naam was Albert Einstein – hij zei: "Als je een vis beoordeelt door zijn vermogen om in een boom te klimmen, zal hij zijn hele leven geloven dat hij dom is. "

Zie je, alle wezens zijn goddelijk; de goddelijkheid die in je bestaat, bestaat ook in hen. Als we zeggen dat alles één is, zijn er geen uitsluitingen. Het menselijke collectief gaat snel vooruit, en je zult uiteindelijk leren dat het niet het vermogen is om over anderen te regeren dat je krachtig maakt, het is om dat vermogen te hebben en toch ervoor te kiezen anderen als je gelijke lief te hebben in plaats van bang te zijn voor hun verschil. Je bent heel ver gekomen en er zijn zeker nog steeds gebeurtenissen die plaatsvinden op jullie wereld die de mishandeling van anderen mogelijk maken; niet alleen dieren, planten en de aarde, maar ook mensen.

U vraagt, maar hoe moet ik de acties van een ander veranderen? Hierop antwoorden we dat je dat niet kunt, je moet jezelf veranderen. Laten we het uitleggen. De sleutel is om te onthouden dat je altijd naar je toe trekt waar je je het meest mee verbindt. Er zal altijd een oneindig aantal parallelle realiteiten zijn die gelijktijdig worden gespeeld. Als verandering is wat je zoekt, stuur dan liefde en licht naar wat je wilt veranderen; haat en woede zullen alleen meer gebeurtenissen aantrekken om hatelijk en boos over te zijn. Je kunt niet elimineren wat je haat door ertegen te vechten, je elimineert het door van het tegenovergestelde te houden. En door dat te doen, zal je ook de parallelle realiteit waar je het meest mee resoneert verschuiven.

Velen zijn van mening dat dieren hier zijn geplaatst om aan de behoeften van mensen te voldoen en daar zijn we het mee eens. Ze zijn echter niet hier om door u tot slaaf gemaakt te worden, maar eerder om u te helpen bij het verhogen van uw bewustzijn; want terwijl je je de goddelijkheid in hen herinnert, moet je ook de goddelijkheid in je eigen zelf herinneren.

Dus als alle wezens bewust zijn, betekent dit dan dat alle wezens een ziel hebben? Sommigen hebben de indruk dat dieren slechts een collectieve ziel hebben, en een individuele ziel missen. Hetzelfde zou ook voor mensen kunnen worden gezegd, niet? Zie je, vanuit ons perspectief zijn ze allemaal één. Mensen hebben een collectief bewustzijn, maar je hebt ook je "eigen" ziel. Je hebt je eigen reis waarvan je graag verschillende uitdagingen op je pad zou willen ervaren, hoewel we ze nog steeds als één geheel beschouwen.


Dit is een nogal moeilijk concept voor de mens om volledig te begrijpen en dit is eenvoudigweg omdat het deel uitmaakte van de overeengekomen overtuigingen dat je jezelf als afgescheiden van iemand en alles zou beschouwen; geloven dat wat de ene beïnvloedt, geen invloed heeft op de andere. Maar we zijn hier om u eraan te herinneren dat dit niet waar kan zijn. Kon je maar zien hoe verbonden je bent met degenen die aan de andere kant van je wereld leven. Slechts een kleine beslissing, een kleine keuze heeft het vermogen om invloed uit te oefenen op jullie wereld.

Dus, met dat in je achterhoofd, stel je voor hoeveel impact je kunt maken door voor liefde te kiezen, door ervoor te kiezen de goddelijkheid in alle wezens te zien. Niemand is minder liefde waard dan enig ander. Ze hebben allemaal een heel uniek doel en het verwijderen van een stuk van de puzzel zou dramatische gevolgen hebben voor alle anderen.

Zie je, het is voor geen enkel bewustzijn volkomen onmogelijk om geen ziel te hebben. Een ziel is niet iets dat je kunt hebben of niet hebben, het is wat je bent, niet iets dat je moet verkrijgen. Alle bewustzijn heeft een ziel, of beter gezegd, we moeten zeggen, is een ziel.

We hopen dat we je op een of andere manier hebben gediend en dat onze boodschap je geholpen heeft om te onthouden dat door het gevoel in alle wezens te erkennen, je ook de goddelijkheid in jezelf erkent.

In liefde en licht zijn wij je Engelengidsen.

----------------------

You are more than welcome to browse the Angelic Guides website for all the materials generously posted for free. For more advanced practical knowledge and/or personal guidance please check our shop/store for more guidance...
- Dr. Taryn Crimi

Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included.
Article by: Angelic-guides.com

Copyright © 2018 by Taryn Crimi. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. www.Angelic-Guides.com

Vertaald: Agnes