Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 30 juli 2018

Heavenletter 6390: Glorie Halleluja / 25 juli 2018

Brief uit de Hemel
Glorie Halleluja
25 juli 2018


God zei:

Wat vanochtend in het verschiet lijkt om tegen jullie te willen zeggen, heeft betrekking op het niet-bestaan van de tijd, Halleluja!
Tijd bestaat niet, dus hoe kan Ik er dan over spreken, want tijd heeft geen bestaan, laat de glorie staan. Toch lijkt er iets op Mijn kalender te staan om aan jullie over te brengen in de aanwezigheid van liefde op deze nauwkeurig omcirkelde datum. Natuurlijk spreek Ik in een instantie van de oneindigheid die geen tijd meer is.

Het moet zijn dat Ik jullie wil vertellen over mijn kolossale liefde voor jullie. Mijn Hart bewaart elke gedachte aan jullie. Ongetwijfeld, wil Ik dat een gedachte aan jullie Mijn Hart ontsnapt, wat alleen maar liefde kan zijn. Jullie zijn Mijn geliefde gedachte. Jullie zijn heilig voor Mijn bestaan. Een gedachte aan jullie staat voorop in Mijn Hart.

Denk niet dat jullie zomaar zijn verschenen. Ik kan ook niet zeggen dat jullie altijd een gedachte in Mijn hoofd waren. Jullie zijn altijd in Mijn Hart geweest, een regenboog die alle gaatjes van Mijn Hart bedekt. Dat zijn jullie. Bij de gedachte aan jullie, werden jullie voor eeuwig Mijn en Ik jullie en We bevatten Eenheid als Één bel, helder klinkend. Er was nooit een einde aan Eenheid of zelfs een begin. Jullie hoefden nooit te kloppen omdat jullie altijd hier bij Mij van binnen waren en Ik hoefde nooit de deur open te doen. Mijn Hart was altijd bij de deurknop, zelfs omdat Ik er niet aan hoefde te draaien.

De Hemel is van Mij, van jullie, van Ons vanaf het rijzen van de Zon. De Zon stroomde rijkelijk uit door zichzelf.  De wereld heeft nooit geen fractie van een seconde geweten zonder Eenheid. Er was nooit een vooruitblik of een nadere overweging. Eenheid ontstond vanaf het begin van de gedachte aan dat waarvan wordt gezegd dat het Mijn gedachte aan jullie is. Een gedachte aan jullie ontstond eenvoudig uit Mijn Hart als een ontluikende roos.

Er is gezegd dat jullie als Mijn evenbeeld zijn geboren. Aha. In werkelijkheid ben Ik groter dan enig beeld van Mijzelf, noch zijn jullie gewoon een evenbeeld van Mij. Eenheid baarde Eenheid. Er was geen discussie over, noch enige vertraging. De Zon verrees zonder enige twijfel erover. De Eenheid ontwaakte meteen.

De Eenheid is niet echt een voortzetting. Zonder de consequentie van de tijd, wat kan doorgaan? De oneindigheid is niet echt bestendig. Oneindigheid is meer Eenheid dan jullie je voor kunnen stellen. Toen de Eenheid eenmaal was ontwaakt, was de Eenheid er onmiddellijk. We kunnen zeggen dat de Eenheid één druk op de knop was. Precies!

Eenheid bestond in één keer. Ik kan zelfs niet eens zeggen dat het met één druk op de knop was. De Eenheid verscheen eenmaal, een Eenheid die tijd trotseert. Ik zal Eenheid noemen als een Op Eenheid die bestaat zonder tijd aan te raken, want Eenheid is Eén Eenheid en niet helemaal hetzelfde als “er was eens” in een land ver weg.

Tijd aan de andere kant is vergankelijk en kan alleen worden ingebeeld. Tijd heeft niets te maken met Eenheid. Oneindigheid is los van enig concept van tijd. Oneindigheid ontsnapt aan elke schijn van grenzen. Tijd is minder dan zelfs een flits van tijd of een solide stuk van tijd en veel verder dan welke gedachte dan ook over tijd.

Ik wou vragen of jullie Mijn gedachtegang kunnen volgen, maar natuurlijk, weg van de notie van tijd, er is geen navolging van wat Ik zeg noch enige gedachtegang. Zonder gedachte aan tijd, kan het idee van illusie nauwelijks bestaan. Eenheid IS het Ware Ding en reclame maken voor Eenheid heeft geen aanplakbiljet nodig en neemt geen ruimte nog gedachte in beslag.

Vertaald door: Anja