Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 28 juli 2018

Heavenletter 6387: Wees opgewassen tegen de situatie van Jullie Hart / 22 juli 2018


Brief uit de Hemel
Wees opgewassen tegen de situatie van Jullie Hart
22 juli 2018


God zei:

Geliefden, het hart komt voor het intellect. Stelt dit jullie teleur?
Ik ben het Hart van de Materie, niet het intellect. De wereld lijkt te spreken in het voordeel van intellect.  Oh zeker, het hart kan overdreven sentimenteel zijn en al van dat, toch komen het hart en de overweging voor allen, voor het intellect.

Jullie hebben Mij horen zeggen: “Hou van jullie broeder als van jullie Zelf.”
Jullie hebben Mij niet horen zeggen: Hou van intellect als van jullie Zelf.”

Alleszins, waarom niet genieten van het intellect, toch heb ik nooit gezegd dat het van het grootste belang is om het intellect met al uw macht lief te hebben. Ik zal zover gaan om tegen jullie te zeggen dat, als jullie hart altijd aan zijn eigen visie was overgelaten en er nooit mee was gemoeid, zou het beter onomwonden zijn dan dat het nu vaak lijkt te zijn.
Zoals het is, jullie kunnen teveel weggeven van jullie hart, of houden jullie je hart teveel gereserveerd.


Waarschijnlijk gaan jullie heen en weer en van links naar rechts en hebben jullie het moeilijk om jullie hart te krijgen op wat je onomwonden zou kunnen noemen, dat wil zeggen een natuurlijk hart te zijn aangezien Ik het maakte zonder inmenging van het een of ander.

Zoals het is, jullie natuurlijke vrijgevigheid is mogelijk vertekend.
De natuurlijke verschijning van jullie hart kan geïmponeerd zijn geweest.
Het menselijk hart is niet bedoeld om ondervraagd te worden noch om een (wils)overeenstemming van de wereld te vertegenwoordigen.
Het menselijke hart moet geen kapsel zijn dat een permanentje moet krijgen. Er is geen specificiteit die zich voordoet over de hele linie bij de geschriften van God. Laat het idee los dat het hart of iets verplicht is om zichzelf op één correcte manier te onthullen. Er is eigenlijk maar één natuurlijke manier voor jullie hart om zichzelf te openbaren, en zo is het.

Wat is natuurlijk in de natuur behalve als de natuur toevallig openbaart?
Is blond haar beter dan rood of zwart? Wezens hebben hun favorieten.
Favorieten kunnen komen en gaan in stijl – vandaag hier en morgen verdwenen.
Dat vrijheid mag weerklinken. Ja, alstublieft, geliefden, laat vrijheid weerklinken.
De natuur verkiest waar het de voorkeur aan geeft.
Wat de natuur verkiest is vrij duidelijk.

Wat de wereld verkiest, gaat op en neer volgens een moment van denken, misschien zelfs niet eens een moment van denken; meer als een gril van een moment. Als het gaat om God en de natuur zoals ze tot nu toe van belang zijn, stijgt de zon steevast in het oosten en gaat onder in het westen. De natuur gaat op eigen houtje en wauwelt niet.
Er is consistentie in de natuur en het typische van de natuur is, het rekent geen vergoeding  op basis van een winstmotief.

Jullie zouden kunnen zeggen dat een overstroming of een aardbeving jullie het leven kan kosten. Dit gebeurt. Meestal schijnt de zon door de bladeren, verwarmt de zon jullie, verkoelt de wind jullie en natuurlijk, de nacht troost jullie nadat de zon ondergaat.
Het leven biedt jullie over het algemeen verreweg het beste.
Jullie kunnen dit niet altijd op die manier zien. Hoe dan ook, het is een goed idee dat jullie voor een moment stoppen om te zeggen: "Dank U, God!" Dit is om julliezelf eraan te herinneren aan de gratie en gulle gift van God en al de schoonheid die Ik genereus aan allen geef.

Er zijn in het seizoen moerbeien te plukken en allerlei soorten fruit te verzamelen en andere heerlijke gewassen te plukken. Er zijn voldoende mogelijkheden om de ene zegen na de anderen te plukken.
Soms buigen jullie je voorover om God te bedanken voor het plezier ervan. En vandaag, dank God voor de blauwe lucht. En morgen, dank God voor een lucht met wolken of zelfs een donderslag uit het niets.

Vertaald door: Anja