Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 27 juli 2018

Heavenletter 6386: Succes is voor Iedereen / 21 juli 2018

Brief uit de Hemel
Succes is voor Iedereen
21 juli 2018


God zei:

Geliefden, haal adem en kalmeer in het leven. Het is niet de bedoeling dat jullie naar lucht happen. Jullie behoeven niet zo gespannen te zijn zoals jullie misschien merken. Jullie zijn helemaal niet bedoeld als heer en meester van spanning. Onder spanning houden jullie jezelf stevig in.
Kalmeren draagt bij aan het laten gaan van spanning.
Gespannen zijn is geen vereiste. Spannen is spannen.
Het is niet opwekkend. Het leven kalmeren betekent het laten gaan van het zo gespannen te houden alsof jullie het dierbare zelf moeten vasthouden.

Jullie denken wellicht dat de inzet in het leven hoog is, maar natuurlijk is alles in de relatieve wereld, relatief.
Dien jullie bij jullie zelf aan. Geenszins betekent hoog verrijzen dat jullie hoog gespannen moeten zijn. Leef het leven eerlijk zoals het komt.
Jullie hoeft je adem niet in te houden.

Om zeker te zijn, moet jullie ambitie verder gaan dan ambitie omwille van profijt. Dit houdt zelfs in verder gaan dan spiritueel profijt.
Het is Mijn verlangen dat jullie dichtbij Mij komen.
Dit is ook jullie spirituele verlangen. Wij doorploegen de velden voor allemaal.

Toen de gebroeders Wright besloten een vliegmachine te creëren, het idee van succes vonden ze leuk voor zichzelf, toch was er iets meer diepgaand in hun ambitie dan louter een gelukkige zet voor henzelf.

Er is ook verlangen voor de wereld in het algemeen. Ja, natuurlijk, gedachten voor het maken van jullie stempel achter te laten in de wereld, brengt jullie vreugde, toch alleen vreugde voor jullie zelf vult jullie omheinde stukje niet.

Opvallend, toen Gandhi vrijheid verlangde voor India, zocht hij naar nobeler dan persoonlijke vrijheid en begunstiging.
Persoonlijke begunstiging gaat niet ver genoeg – niet dat iemand kritiek van buitenaf de hunne is om op jullie geworpen te worden, noch is het aan jullie om het geheel van iemands hart te beoordelen.
Over het algemeen leert iedereen meer dan te zien met het gewone oog.
Een ogenschijnlijk leven van een ander is jullie roeping niet.

Niettemin, laat succes weerklinken vanaf de kerktoppen.
Zoek succes voor het hart van iedereen. Het hart van iedereen is om belofte te dragen. Dit is wat het betekent om niet te begeren.
Begeerte loslaten betekent bijdragen aan succes, waar het zich ook bevindt. Beleef plezier aan alle harten als die van julliezelf.

Wat is het verschil? Voorwaar, alle succes is van Mij. Alle succes is groter dan voor zichzelf. Alle succes is ook voor jullie. Dit moet zo zijn.
Er is geen succes dat niet van jullie is. Succes is niet bepaald overwinning.
Succes is geen overwinning op iemand. Overwinning komt neer op een geschenk voor Eenheid. Succes dat privé aan jullie behoort, is helemaal geen succes, of in het beste geval is het een vrekkig succes.
Uiteindelijk behoort succes aan velen toe, zo niet allemaal.

Hoeveel zielen roeien met een boot? Wie moet ik uitkiezen?
Natuurlijk geef ik de voorkeur aan allen, want jullie zijn Mij.
Ik geef aan iedereen de voorkeur als Één. Ik maak geen onderscheidingen.
Wat kan Mij het schelen met voor benaming of klassenaanduiding jullie jezelf noemen? Jullie zijn meer dan dat. Jullie zijn meer dan enige nomenclatuur die jullie aan jezelf toewijzen. Jullie zijn niet jullie naam.
Jullie zijn niet jullie lichaam. Jullie zijn niet jullie carrière. Jullie zijn niet jullie toevalligheid. Jullie zijn niet jullie successen, noch zijn jullie wat jullie noemen mislukkingen. Jullie zijn niet jullie geld op de bank.

Jullie zijn grootser dan dit. Jullie zijn grootser dan het land waarin jullie leven. Jullie zijn grootser dan de auto waarin jullie rijden en de straat waarin jullie wonen en het huis waarin jullie wonen.
Jullie zijn grootser dan de woorden die jullie zeggen.
Jullie zijn zelfs grootser dan jullie dromen. Jullie zijn zo groots zoals Ik zeg.  Ik spreek met lof over jullie. Ik kam Mijn kunst niet af. Ik verhef Mijn kunst. Jullie zijn mijn trots en vreugde. Ik zeg dit nederig.
Ik weet wat Ik heb gedaan en Ik vind het niet erg om te zeggen.

Vertaald door: Anja