Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 26 juli 2018

Ga het avontuur aan. Daarmee komt het leven. 24 juli 2018 / Luc van Ewijk

Ga het avontuur aan. Daarmee komt het leven.
24 juli 2018 / Luc van Ewijk

Risico nemen. We nemen te weinig risico. We kiezen voor het veiligste pad. Maar zien daarom het minste van de wereld. 

We leren dat de wereld een gevaarlijke plek is. En dat we elke gevaar horen uit te sluiten. Met de vele richtlijnen die we daarvoor hebben. 

Maar daarmee maken we het leven ongelooflijk saai. We zoeken continue afleiding om te ontsnappen van de doods werkelijkheid. 

We leven daarbij in ons eigen leugen. Dat het leven fantastisch is en dat we nooit of nauwelijks iets hoeven te veranderen. 

Terwijl we beter, vaker onze wereld kunnen veranderen. Het risico nemen en je hart volgen. In plaats van een uitgestippeld leven te kiezen. 

Waarbij je het einde van het verhaal al kent. Het is leuker om een verhaal te leven. Wat je nog niet kent. En met spannende plotwendingen. Zodat je nog genoeg actie en avontuur hebt. 

En daarnaast is het leven makkelijker als leuker is. Als je gelukkig voelt en niet doodongelukkig zo als de meeste. Want je leidt je eigen leven. En niet het normaal zoals de rest.