Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 29 juli 2018

Dagtekst van Zondag 29 Juli 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 29 Juli 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Sympathie en antipathie - instinctieve bewegingen die kunnen misleiden

"Wanneer twee mensen elkaar ontmoeten, wordt het oordeel dat ze onmiddellijk over elkaar hebben over het algemeen bepaald door een instinctieve opwelling van aantrekking of afstoting... of je kan ook zeggen van sympathie of antipathie... Het is zeker geen redenering die vooropstaat. En vanaf het ogenblik dat ze mekaar sympathiek vinden, beginnen ze onmiddellijk, zonder na te denken, banden aan te knopen. Het redeneren komt later, als ze merken dat ze zich vergist hebben. Maar dan is het een beetje laat, en erg lastig om hun teleurstelling te overwinnen!

Hetzelfde geldt voor de antipathie. Een persoon bevalt jou vanaf het begin al niet en je vermijdt hem. En op een dag ontdek je toevallig dat hij grote kwaliteiten bezit; maar je hebt ze niet op tijd herkend, en je bent een relatie misgelopen die je veel had kunnen brengen. Het is dus beter om niet te veel te vertrouwen op je gevoelens van sympathie of antipathie. Vanaf het begin moeten observatie en beredenering ook hun zegje doen."

Omraam Mikhael Aivanhov