Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 14 juli 2018

Dagtekst van Zaterdag 14 Juli 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 14 Juli 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Geschenken die je in gedachten kan geven -

"Je zou graag bloemen geven aan de vrienden die je gaat bezoeken, maar het is laat en alle winkels zijn dicht. Wat belet je om je gedurende enkele minuten met al je liefde te concentreren en je de mooiste en meest welriekende bloemen voor te stellen om aan hen te geven? Je kunt er zelfs een kaartje aan toevoegen met een paar vriendelijke woorden. Als je aankomt, zullen je vrienden iets speciaals voelen en je zult zien met hoeveel vreugde je ontvangen wordt. Maar wat gebeurt er vaak? Wie op bezoek gaat bij zijn ouders of vrienden, brengt bloemen mee voor de vorm, maar broedt op enkele verwijten en rekeningen die nog moeten vereffend worden. Wat voor goeds kan er dan voortvloeien uit zo’n bezoek? 

Je mag nooit naar iemand gaan, zonder eraan te denken een geschenk mee te nemen. Ook al ben je geen schilder, geen dichter, geen zanger of musicus, vanbinnen heb je alle mogelijkheden om iets moois, iets poëtisch of iets muzikaals mee te brengen. Daarin schuilt de ware magi
e."

Omraam Mikhael Aivanhov