Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 18 juli 2018

Dagtekst van Woensdag 17 Juli 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 17 Juli 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

De Gedachte, het gevoel, de wil en de verbeelding zijn de psychische tegenpool van onze fysieke vermogens -

"Het leven zit vol moeilijkheden en hindernissen, maar we mogen nooit vergeten dat de Hemel ons niet weerloos en ongewapend naar hier beneden gestuurd heeft. Integendeel, hij heeft ons de middelen gegeven om tegen elke situatie opgewassen te zijn. Net zoals we perfect uitgerust op de aarde zijn toegekomen met een hoofd, armen, benen, een hart, een maag, zintuigen, enz., om de materiële wereld aan te kunnen, zijn we ook psychisch goed toegerust. De gedachte, het gevoel, de wil en de verbeelding werden ons gegeven zodat we ze precies kunnen benutten zoals we gebruik maken van onze ledematen en organen op het fysieke vlak. 

Het wordt je duidelijk, toch? Beslis dus om al die psychische vermogens elke dag te oefenen. Anders zullen ze van geen enkel nut zijn op de dag dat je ze echt nodig hebt om de moeilijkheden te overwinnen: ze zullen zoals verroest gereedschap geworden zijn."


Omraam Mikhael Aivanhov