De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

vrijdag 6 juli 2018

Dagtekst van Vrijdag 6 Juli 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 6 Juli 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

ons Geluk hangt af van ons vermogen om te werken met de gedachte en met de verbeelding -


"Wil je gelukkig zijn? Het echte geluk bevindt zich in de activiteit… maar uiteraard in een hogere activiteit dan die waarmee je geld verdient om in je eigen behoeften of in die van je gezin te voorzien. Dat laatste is nodig, maar onvoldoende. Om gelukkig te zijn, moet je leren werken met de gedachte, het gevoel, de verbeelding en de wil, om in het onzichtbare de komst van een wereld van vrede, van harmonie en licht voor te bereiden. Het is dit werk dat je het ware geluk brengt en wat er ook gebeurt, niets zal je beletten om het voort te zetten.

Ingrijpende veranderingen in de maatschappij kunnen ertoe leiden dat je je gewone werk moet onderbreken, maar het innerlijke werk kan je overal doen, zelfs in de moeilijkste omstandigheden, zelfs in de andere wereld. Want niemand heeft de macht om je je verstand, je hart en je wil af te nemen; dat zijn de enige echte rijkdommen waarop je altijd zal kunnen rekenen."


Omraam Mikhael Aivanhov