Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 23 juli 2018

Dagtekst van Maandag 23 Juli 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 23 Juli 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Ondankbaarheid van de mensen - hoe er niet onder lijden

"Je wordt niet altijd beloond voor het goede dat je gedaan hebt, maar het mag nooit een reden zijn om er spijt van te krijgen. Je hebt iemand materieel geholpen en dan ontdek je op een dag dat hij je hulp niet verdiende: niet alleen is hij niet dankbaar, maar hij spant bovendien tegen jou samen. Het spreekt vanzelf dat je in de verleiding komt om overal je teleurstelling te vertellen. Maar dat is niet de goede houding. Als je gaat rondbazuinen dat je betreurt dat je iets goeds gedaan hebt, verlies je er de verdienste van. Het werd hierboven genoteerd dat je een beloning moest ontvangen, en door nu te gaan rondvertellen dat je teleurgesteld en bedrogen bent, veeg je dat tegoed uit.

Dus zelfs als mensen zich slecht gedragen tegenover jou in plaats van je dankbaar te zijn, doe je ogen een beetje toe en vergeef het hen. Op deze manier groei je en wat je verloren hebt zal je later honderdvoudig worden teruggegeven. Wat men je ook aandoet, raak de weg niet kwijt door afrekeningen te maken. Wacht tot de Hemel zich in je voordeel uitspreekt: onvermijdelijk zal dat op een dag gebeuren."


Omraam Mikhael Aivanhov