Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 26 juli 2018

Dagtekst van Donderdag 26 Juli 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Donderdag 26 Juli 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Hartstochten: een verterend vuur -

"Van iemand die buitensporige dingen doet of een wanordelijk leven leidt, wordt gezegd dat hij bezig is “zijn kaars aan twee kanten te branden”. Maar ook al kennen ze deze uitdrukking, de meeste mensen letten niet erg op hoe ze hun energie gebruiken. Ze doen alsof deze energie wel vanzelf vervangen zal worden. Sommige elementen kunnen inderdaad vervangen worden, omdat de kosmische intelligentie het menselijk lichaam zo gebouwd heeft dat het hier en daar verliezen geleidelijk kan herstellen.

Maar als een mens in onstuimige hartstochten leeft, zijn de verliezen onherstelbaar, omdat passies een verterend vuur zijn dat geleidelijk alles verbrandt wat hij in zich aan waardevols bezit. Aangezien de passies hem de illusie geven een intens leven te leiden, zal hij in plaats van te proberen ze te beheersen, ze net voeden, zonder te beseffen dat hij wat hij zo verliest, nooit zal kunnen terugvinden. Word je dus bewust van de impact van je gevoelens en emoties op je fysieke en mentale evenwicht, om op harmonieuze wijze te kunnen doorgaan met de bouw van je innerlijke tempel."

Omraam Mikhael Aivanhov