Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 12 juli 2018

Dagtekst van Donderdag 12 Juli 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Donderdag 12 Juli 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Goede en het slechte voeden zich met elkaar - 

"Het is iets wat je noodzakelijkerwijs iedere dag vaststelt: zowel in de gebeurtenissen als in het gedrag van de mensen is het heel moeilijk om het goede en het kwade uit elkaar te houden, want ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

Hermes Trismegistus zegt in de Tafel van Smaragd: “Je zult het fijne van het grove scheiden door voorzichtig en met oordeel te handelen”. Dit alchemistische voorschrift is op een heel natuurlijke manier van toepassing op het probleem van het goede (het fijne) en het kwade (het grove). Het feit dat het zo moeilijk is om ze te scheiden, komt doordat ze elkaar voeden. Het kwade klemt zich vast aan het goede om er kracht uit te putten. Het goede klampt zich ook aan het kwade vast om er zich mee te voeden. Je kunt toelaten dat het goede zich voedt met het kwade, omdat het dit transformeert; maar je moet verhinderen dat het kwaad zich met het goede voedt. De plant heeft het recht om elementen te putten uit de aarde waarop hij groeit, hiermee gehoorzaamt hij aan de wetten van de schepping en van het leven. Maar de aarde heeft niet het recht om krachten te putten uit de plant."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/