Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 24 juli 2018

Dagtekst van Dinsdag 24 Juli 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 24 Juli 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Paradijs - onder welke vorm we er op een dag zullen leven

"Als ze zien hoe bepaalde schilders in de kerken of musea de engelen hebben voorgesteld – een hoofd en twee vleugels – denken veel christenen dat ze in die vorm ooit in het Paradijs zullen leven. Want de lever, de maag, de ingewanden en vooral de geslachtsorganen zijn volgens hen organen die niet edel genoeg zijn om met hen in het Paradijs te komen! 

Maar in werkelijkheid gaat de mens helemaal ongeschonden naar het Paradijs, en met welke schoonheid, met welke zuiverheid...! Net zoals God hem bij het begin heeft geschapen. Hij heeft dezelfde organen, maar in een andere vorm, of veeleer van een andere kwintessens, want boven zijn er geen fysieke vormen meer, maar alleen krachtstromen en functies. Niets ontbreekt, alles is er, zelfs de geslachtsorganen, maar in de vorm van vermogens, van deugden. Want de organen van ons fysieke lichaam zijn in werkelijkheid de uitdrukking, de concretisering van goddelijke deugden. En indien je de mens kon zien met het licht en de kleuren die voortdurend van hem uitstromen, zou je het nooit beu worden naar hem te kijken."

Omraam Mikhael Aivanhov