Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 8 juni 2018

Saul: Liefde is aanstekelijk /n6 Juni 2018 / door John SmallmanSaul:
Liefde is aanstekelijk
6 Juni 2018 / door John Smallman

Hallo, dit is John. Zoals jullie zonder enige twijfel gemerkt zullen hebben, heb ik al enige tijd geen boodschappen van Saul geplaatst – een korte onderbreking – dus in de plaats daarvan is hier hoofdstuk 24 uit het boek: “Onze Goddelijke Bestemming: Een Boek van Saul”. Geniet er van.

24 Liefde is aanstekelijk

Het leven dat een mens leidt volgt een pad van kansen en leerervaringen dat enorm complex is. Het is ontworpen met de hulp van vele prachtige, liefdevolle begeleiders en met de wijze samenwerking van vele andere zielen die deel uitmaken van dezelfde geïncarneerde groep.

Geen mens is alleen op Aarde, zelfs wanneer velen dat gevoel wel kunnen ervaren. Ieder van jullie is spiritueel verbonden met een groep – familie, vrienden, tegenstanders, collega’s – met wie tijdens het leven op Aarde veel wisselwerkingen zullen plaatsvinden. En dit pad wordt goedgekeurd en gezegend door onze goddelijke Schepper. Er zijn geen toevalligheden of samenlopen van omstandigheden. Iedere gebeurtenis en iedere gelegenheid, die jullie tijdens je Aardse leven ervaren, is voordat jullie incarneerden voorbereid en toestemming voor gegeven. Maar, op Aarde, met jullie vrije wil, beslissen jullie hoe te reageren in ieder moment en op elke situatie waarin jullie je bevinden.


Jullie kunnen natuurlijk hulp zoeken bij iedereen waarmee jullie op het Aardse vlak in contact staan – en natuurlijk ook bij de vele begeleiders die voor ieder van jullie in de spirituele rijken ter beschikking staan. Maar de keuze om ofwel beminnelijk te reageren, of een voorspelbare reactie te laten gebeuren, is volledig jullie beslissing en verantwoordelijkheid. Onthoud dat het niet maken van een keuze of beslissing wel zeker een beslissing is – jouw beslissing – waarvoor je volledig verantwoordelijk bent.

Jullie beslissingen, of het gebrek er aan, beïnvloedt heel beslist anderen op het Aarde oppervlak, maar ook zij namen bewust, goddelijk geleide beslissingen om deel te nemen in dit spel van het leven.

Zoals ik al eens eerder gezegd heb, er zijn geen slachtoffers, maar op het Aarde oppervlak kunnen jullie elkaar zeer kwetsen. De situaties en de omstandigheden waarin jullie dit zouden kunnen doen werden van tevoren gepland, maar hoe jullie zouden reageren was dat niet. Jullie zijn vrij om schade te veroorzaken – of niet. En jullie kunnen alleen jezelf veranderen en niemand anders kan jullie veranderen. Met geweld reageren op geweld, met boosheid op boosheid, of met haat op haat, versterkt en voedt alleen maar de disharmonie tussen jullie. Jullie kunnen dit doen zolang als jullie willen, maar uiteindelijk zullen jullie leren beminnen.

Wanneer jullie beginnen te beminnen, verandert de cyclus. Liefde is besmettelijk en onuitwisbaar en zal zich over de hele mensheid verspreiden.

Maar waarom op anderen wachten om dit teweeg te brengen wanneer jullie vandaag kunnen beginnen om je leven voor altijd te veranderen? Wanneer jullie onvoorwaardelijk liefhebben zijn jullie onaantastbaar! Jawel, jullie kunnen nog steeds pijn en teleurstelling ervaren, maar leven in liefde, met liefde voor iedereen, maakt jullie onverslaanbaar. En liefde geeft jullie de kracht om iedere pijn te dragen en dat versterkt op haar beurt de liefde. Onvoorwaardelijke liefde is oneindig krachtig. Zij is goddelijk. Zij is jullie erfdeel en erfenis – en jullie zullen haar ontvangen. Dus, waarom die dus niet nu aanvaarden en haar overal delen en verspreiden en in vreugde zijn – altijd – en blijdschap brengen in iedere situatie waarin jullie je bevinden.

Probeer het . . . nu. Het werkt echt! Het is jullie geschenk van de Schepper aan jullie en alles wat jullie hoeven te doen is je hart openen en “ja” tegen Hem zeggen. Hij kijkt er naar uit dat jullie dit doen want Hij weet welk geluk dit jullie zal brengen.

Bewijs niet alleen maar lippendienst. Omarm het volledig en ervaar de vreugde die het jullie brengt.

Deel dit:

Vertaald: Sjra