Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 8 juni 2018

Misschien wel de belangrijkste artikelen die je ooit zou kunnen lezen. 5 Een boodschap van Neale Donald Walsch / 16 maart 2018 / Geplaatst 8 juni 2018

Misschien wel de belangrijkste artikelen die je ooit zou kunnen lezen. 5

Een boodschap van Neale Donald Walsch
16 maart 2018 / Geplaatst 8 juni 2018
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Mijn lieve vrienden.
Op dit moment omarmen de meeste mensen die in God geloven – en dit is veruit het grootste aantal mensen op de planeet – de Afscheiding Theologie.

Dit is een manier om naar God te kijken die verklaart dat God “Boven” is en wij “beneden” zijn en dat die twee elkaar nooit zullen ontmoeten – behalve op de Dag des Oordeels waarop wij kunnen uitvinden of ons gedrag aanvaardbaar genoeg is geweest om ons toe te staan terug te keren naar de Hemel.

Dit zou niet uitmaken als het daar zou eindigen, maar het probleem met een Afscheiding Theologie is dat die in teveel mensen tevens een Afscheiding Kosmologie opwekt. Dit is een manier van kijken naar alle leven die zegt dat alles van al het andere is afgescheiden.


Dit zou niet zo erg zijn als het alleen maar een gezichtspunt zou zijn, maar het probleem is dat een Afscheiding Kosmologie bij veel mensen een Afscheiding Psychologie opwekt. Dit is een psychologisch gezichtspunt dat zegt dat Ik Hier ben en Jullie Daar zijn en dat wij beiden onze gescheiden behoeften en eisen hebben, onze verlangens en, daardoor, ook onze aparte, gescheiden, agenda’s.

Dit zou ook iets kunnen zijn waarmee wij kunnen leven, als dit alles was, maar het probleem is dat een Afscheiding Psychologie al te vaak bij veel mensen een Separatie Psychologie schept. Dit is een manier van omgang met elkaar die iedereen binnen de menselijke gemeenschap aanmoedigt om samen te gaan in aparte groepen, culturen, naties, religies, politieke partijen, families en organisaties die elk hun eigen aparte belangen hebben.

Nu zijn wij aangekomen in waarlijk gevaarlijk gebied omdat een Separatie Sociologie onvermijdelijk te vaak in teveel mensen een Separatie Pathologie schept. Dat wil zeggen Pathologisch gedrag van zelfvernietiging, zowel individueel als collectief en lijden produceert, conflicten, geweld en dood door eigen hand – bewijs hiervoor is door de menselijke geschiedenis heen over de gehele planeet te zien geweest.

Ik geloof dat het idee dat alles van al het andere is gescheiden het grootste obstakel is voor een snelle expansie van het menselijk potentieel en voor de snelste vooruitgang van de menselijke evolutie.

Het is mijn idee dat alleen als onze Separatie Theologie wordt vervangen door een Eenheid Theologie, onze pathologie geheeld kan worden. Een Eenheid Theologie zal herkennen dat, terwijl wij ons afgescheiden hebben van God, wij NIET afgescheiden waren van God, net zoals onze vingers niet gescheiden zijn van de hand, maar niettemin toch anders zijn. 

Wij worden uitgenodigd om te begrijpen dat al het Leven EEN DING is. Dit is de eerste stap. Het is de springplank. Het is het begin van het einde van de manier waarop de dingen nu zijn. Het is de start van een nieuwe schepping, van een nieuwe Morgen. Het is het Nieuwe Culturele Verhaal van de Mensheid.

Zoals Gesprekken met God het zegt: Eenheid is geen karakteristiek van het Leven. Leven is een karakteristiek van Eenheid.

Dit is wat wij niet hebben begrepen over ons bestaan op Aarde: het begrip dat alles zou veranderen. Leve is de uitdrukking van de Eenheid Zelf. God is de uitdrukking van het Leven Zelf. God en Leven zijn Een! God en Leven zijn een deel van God.

Het is een cirkel die niet doorbroken kan worden.

Ik geloof dat als wij in harmonie met deze waarheid gaan handelen, onze hele ervaring van het Leven voor altijd veranderd zal zijn.

Er zal in feite geen oorlog meer zijn. Geweld in al zijn vormen zal verdwijnen. Verdorvenheid en ontoereikendheid zullen oplossen. Wreedheid zal ondenkbaar worden. Lijden en armoede zullen verdwijnen, ontoereikendheid zal niet gesteund worden en onwaardigheid zal onacceptabel zijn. Dood door honger zal onmogelijk zijn en intolerantie zal niet getolereerd worden.

Wij zullen uiteindelijk een beschaafde beschaving hebben.

Liefde en Knuffels,

Neale

© 2018 ReCreation Foundation - http://www.cwg.org - Neale Donald Walsch is a modern day spiritual messenger whose words continue to touch the world in profound ways. His With God series of books has been translated into 27 languages, touching millions of lives and inspiring important changes in their day-to-day lives.