Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 15 juni 2018

Misschien wel de belangrijkste artikelen die je ooit zou kunnen lezen. 6 / Een boodschap van Neale Donald Walsch/ 23 maart 2018 / Geplaatst 15 juni 2018


Misschien wel de belangrijkste artikelen die je ooit zou kunnen lezen. 6
Een boodschap van Neale Donald Walsch
23 maart 2018 / Geplaatst 15 juni 2018
Vertaald uit het Engels door Henk Steur


Mijn lieve vrienden.

De mensheid staat vandaag voor een zeer kritiek moment – een moment voor wat een zeer donkere tijd kan zijn. Wij moeten snel enkele toevoegingen doen als wij willen overleven, in onze huidige fysieke vorm, onze eigen jeugd.

Wij zijn natuurlijk een zeer jonge soort. Vele mensen denken graag aan onszelf als een hoog ontwikkelde soort. In feite is de mensheid op deze planeet nauwelijks ontwikkeld vanuit zijn jeugd. In hun boek New World New Mind, hebben Robert Ornstein en Paul Ehrlich dit in een verbijsterende paragraaf neergezet:

“Stel je eens voor dat de geschiedenis van de Aarde op de kalender van een jaar weergegeven kan worden, met 1 januari als de geboorte van de Aarde en 31 december als de huidige tijd. Elke dag van dit aardse “jaar” zou dan 12 miljoen jaar feitelijke geschiedenis vertegenwoordigen. Op die schaal zou de eerste vorm van leven, een eenvoudige bacterie, ergens in februari verschijnen. Meer complexe vormen van leven komen echter veel later; de eerste vissen verschijnen rond 20 november. De dinosauriërs komen rond 10 december en verdwijnen met Kerstmis. De eersten van onze voorouders die als mensen herkenbaar waren komen niet eerder dan in de middag van 31 december.


Homo Sapiens, onze soort, zou dan komen rond kwart voor twaalf – tegen middernacht…..en alles wat wij van vastgelegde geschiedenis weten gebeurt dan allemaal in de laatste minuut van het jaar.

Ik vind dit een briljant stuk schrijven. In ongeveer 125 woorden hebben beide heren een enorme brok informatie samengevoegd tot hapklare gegevens die wij tot ons kunnen nemen en daardoor makkelijk begrijpen waarom wij doorgaan met wat wij aan het doen zijn.

Onze jeugd als soort vergoelijkt niet onze acties, maar het help ons om de natuur van de uitdaging te zien.

Wij moeten gewoon nog groeien. Wij moeten ophouden met handelen als kinderen en wij moeten dit NU doen. Niet over tien of twintig jaar. NU….NU!!!

Wij moeten de oorlogspropaganda – het “mijn raket is groter dan de jouwe” en het spierballen tonen van de militairen stoppen omdat dit makkelijk kan leiden tot de dood van honderdduizenden en de afslachting van vele volkeren.

Wij moeten stoppen met het negeren van rampen – het “lekker de andere kant op kijken” waardoor meer dan 650 kinderen per uur sterven op deze planeet van verhongering. 1,6 miljard bewoners van de Aarde leven nog steeds zonder elektriciteit, 1,7 miljard moeten het doen zonder schoon water en 2,6 miljard hebben zelfs geen basis-sanitair….. hier in het eerste kwart van de 21e eeuw in een beschaving die zichzelf “beschaafd” noemt.

Wij moeten stoppen met hypocriet zijn – het ene ding zeggen en het andere ding doen – het gedrag dat ons in staat stelt om bewust mensen te doden en anderen te vertellen dat het niet goed is om mensen te doden. Dit laat ons ook onze kinderen met videogames spelen, wij laten hen tv-programma’s en films zien die geweld propageren. Geweld, terwijl wij spreken over het opgroeien van een generatie waarvan wij hopen dat die geweld bij een conflictsituatie achterwege zal laten. Wij moeten stoppen met dit “het ene zeggen en het andere doen” -gedrag dat ongezond voedsel consumeert, gewoon kankerverwekkende stoffen inhaleert en bewust ongelooflijke hoeveelheden van hersen- en lever beschadigende dranken drinkt, en tegelijkertijd een gezond leven predikt.

Wij moeten stoppen met archaïsch denken, met een manier van leven die ons gevangen houdt in een middeleeuws verhaal van gescheiden zijn van elkaar en dat ons motiveert om alleen onze eigen agenda te dienen om toe te geven aan onze eigen individuele verlangens, zelfs als dit ten koste gaat van degenen die wij niet zien als een deel van ons.

Wij moeten stoppen, gewoon stoppen met ons gedragen zoals wij ons gedragen en ons gaan gedragen volgens een Nieuwe Manier om Mens te zijn. Een manier die ons in staat stelt om enkelvoudigheid te omhelzen zonder daarbij afscheiding te scheppen, om onze verschillen uit te drukken zonder hokjes te scheppen en verschillen te ervaren zonder het scheppen van conflicten.

Dit is allemaal mogelijk, maar het vereist van ons dat wij een Nieuw Cultureel Verhaal gaan schrijven – een idee over Wie Wij Zijn en waarom wij hier zijn en dat nooit geprobeerd is op wereldwijde basis. Het is om de meest droevige redenen nog nooit geprobeerd en het lijkt voor teveel mensen te goed om waar te zijn. Het gaat ook in tegen het Oude Verhaal dat ons is verteld over wie wij zijn en waarom wij hier op Aarde zijn – een sprookje dat wij al een paar duizend jaar horen!

Dit verhaal werkt niet langer. Dat wil zeggen: het is niet passend. Het is niet functioneel. Het produceert niet de uitkomsten die wij wensen, niet in onze individuele levens en niet in onze collectieve ervaring.

Toch houden wij ons eraan vast en herhalen het gedrag dat hieruit voortkomt, steeds weer, en verwachten een ander resultaat te krijgen. Dit is natuurlijk een klassiek voorbeeld van krankzinnigheid. Maar dat schijnt ons niet te deren. Het enige dat ons lijkt te kunnen stoppen zijn absolute, onbeperkte en onvoorstelbare rampen.

Wij zijn nu op weg. Militair, politiek, economisch en wat milieu betreft gaan wij nu verder. Maar dit betekent niet dat wij niet van richting kunnen veranderen, maar wij kunnen niet van richting veranderen als wij de richting herkennen waarop wij momenteel gaan.

Met de woorden die John Adams sprak in de musical “1776” “Is daar iemand? Kan het iemand wat schelen? Is er iemand die ziet wat ik zie?”

Als jij daar bent. Als het jou iets kan schelen en als jij ziet wat ik zie, is er iets dat jij kan doen. Zowel voor jezelf, individueel, en voor de mensheid collectief.

Dit is waar deze serie artikelen en het boek waarop zij zijn gebaseerd, allemaal over gaan.

Liefde en Knuffels,

Neale

© 2018 ReCreation Foundation - http://www.cwg.org - Neale Donald Walsch is a modern day spiritual messenger whose words continue to touch the world in profound ways. His With God series of books has been translated into 27 languages, touching millions of lives and inspiring important changes in their day-to-day lives.