Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 3 juni 2018

HARTENPIJNEN / Door Trienke Minkema

HARTENPIJNEN
Door Trienke Minkema

Uw uitstraling maakt dat anderen zich 'aangeraakt' voelen en daardoor verlangen ook zij om naar huis te gaan. Dan is juist hier geduld noodzaak en een liefdevolle aanwezigheid van groot belang. Zo wordt de zoeker de veiligheid gegeven om de dieptes van al zijn of haar onechte zelfjes te  kunnen onderzoeken. U kunt zichzelf op die manier beter leren kennen. Verlangen naar verandering is noodzaak want een doorbraak mag nooit geforceerd worden. Dit zou de zoeker uit balans kunnen brengen. De eerste opgave bestaat uit opruimen. Pas na dit opruimen kan een werkelijke doorbraak plaatsvinden.

Mocht u weerstanden tegenkomen waarvan u denkt dat deze niet bij u horen, dan kunt u uzelf op dit gegeven onderzoeken. Te zeggen en te vinden dat het andermans zaken zijn, is nooit op zijn plaats. Juist hier komt u zichzelf dan altijd weer tegen. Bereidheid om anderen te helpen, geeft tevens doorzettingsvermogen om het eigen proces verder in te gaan en te doorleven. U allen bent elkaars spiegel.


Velen ervaren in deze tijd stekende pijnen en een drukkend gevoel op het hart. Vaak worden deze ongemakken te snel benoemd als hyperventilatie. Hoewel er zeker sprake kan zijn van lichamelijke klachten, kan dit ook vanuit een andere visie benaderd en onderzocht worden. Het spreekt vanzelf dat een ieder de methode zal gebruiken die bij hem of haar past. In deze tijd is het hart bezig zich van binnenuit te openen en dat is vaak een tere en kwetsbare zaak.

Door de vele teleurstellingen die het kind, bewust of onbewust, heeft opgelopen in de vroegste jeugd kunnen er verhardingen zijn ontstaan. Juist in het hartgebied. Deze verhardingen laten nu voorzichtig en langzaam los. Zo kan het hart zich ten volle openen en liefde kan vrijkomen. Deze liefde is broodnodig om de komende veranderingen, die voor een betere wereld zullen zorgen, te bewerkstelligen. Het is een van de redenen waarom u naar de aarde bent gekomen. Dit alles kan zich nu gaan verwerkelijken.

U allen wordt afgestemd op de ingevingen die vanuit de geestelijke gebieden worden aangereikt. Deze afstemming kunt u vergelijken met de afstemming van de snaren van een viool. Pas als u allemaal zuiver bent afgestemd op de geest, kunt u samen een orkest vormen. Dan zult u elkaar horen, verstaan en aanvullen. Voor die tijd is het alleen noodzaak u op uw eigen zelf te richten. Heb het vertrouwen dat anderen u alleen maar laten zien waar uw eigen innerlijke weerstanders zitten.

Als u op deze manier kunt kijken, zult u ontdekken dat een ieder die u op uw pad tegenkomt een zegen kan zijn. Ook al bent u zichzelf daar niet altijd van bewust. Dat hoeft ook niet, maar u zult op die manier wel overal leiding ervaren. Waar u ook gaat. Als u uzelf heeft ontdaan van elke vorm van zelfzuchtigheid, dan bent u met gelijkgestemden een (symbolisch) orkest waarvan de zuivere klanken tot over de grenzen te horen zijn.

Dit orkest zal zich verder uitbreiden met diegenen die ook het innerlijk proces zijn aangegaan.


*********
 
veranderen voor waarheid
© trienke minkema