Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 4 juni 2018

Dansen op de grillen van het universum. Doof het vuur. / 1/6/18 / Luc van Ewijk

Dansen op de grillen van het universum. Doof het vuur.
1/6/18 / Luc van Ewijk

Het vuur in je. Het alles verbrandende vuur. Het verbrand je angsten alsof het niks is. Het pusht je vooruit.

Je wil overal tegen aanschoppen. Je wilt jezelf uitbreiden. Het kan maar niet snel genoeg gaan.

Je kan niet wachten om aan de slag te gaan. Maar je weet niet waar te beginnen of hoe.

Ook al heb je er misschien een hekel aan. Neem even de rust. Dan komt er weer balans in je. Waarmee je inzichten op een rijtje kan zetten.

Of ga meteen aan de slag. Want het goede werk komt er wel. Ook al is het beginpunt wat rommelig. Aan het einde zie je een mooi verhaal staan. Dat is jouw mooie werk.

Waarom al dat vuur? Mensen we worden gepusht om het beste uit onszelf te halen. Om van de wereld een mooier plek te maken.

Waarschijnlijk zie je te weinig goede voorbeelden. Vandaar dat je zelf een voorbeeld voor de wereld wilt zijn.

Je hoeft ook niet meer te veranderen ervoor. Want je zit al in je rol. Alleen is het handig om om te leren gaan. Met de grillen van het universum.

Het is net als het weer wisselvallige. We kunnen dansen in de regen. Of surfen op de zonnestormen. Alleen het vuur mag je af en toe nog even doven. Zodat je niet alles vernietigd. Maar wel die extra push vooruit krijgt.

http://www.mindstroom.nl/