De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zondag 3 juni 2018

Dagtekst van Zondag 3 juni 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Zondag 3 juni 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Intellect - hart - wil: van gedachte naar realisatie -

"Wanneer je een idee krijgt en voelt dat het goed is, ben je blij: het betekent dat dit idee naar het gevoelsniveau is afgedaald. Maar om het compleet te maken, moet je het laten afdalen tot op het fysieke vlak, dat wil zeggen het realiseren. Dat is het normale proces. Nemen een kunstschilder, een musicus of een dichter er genoegen mee om hun werken in hun hoofd en hart te bewaren? Nee, zij realiseren ze. Waarom zou je dus op andere gebieden genoegen moeten nemen met de gedachte en het gevoel? Op het vlak van de spiritualiteit en de godsdienst moet je ook tot realisatie komen.

Voor velen blijft de godsdienst in het hoofd of in het hart steken; en wanneer ze moeten handelen, zijn hun daden vaak in tegenspraak met hun gedachten en gevoelens. Ze hebben dus niet goed begrepen hoe de kosmische Intelligentie de mens heeft gemaakt, noch met welk doel. We hebben een verstand om te denken, een hart om te wensen dat deze gedachte zich zou realiseren en een wil om die realisatie in goede banen te leiden."

Omraam Mikhael Aivanhov