De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

zondag 10 juni 2018

Dagtekst van Zondag 10 juni 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 10 juni 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Omstandigheden zijn nooit allesbepalend -


"De omstandigheden waarin we leven zijn nooit allesbepalend. Wanneer er bijvoorbeeld dingen gebeuren die de hele gemeenschap treffen, zien we dat dezelfde beproevingen niet iedereen op dezelfde manier raken. Waarom? Omdat ze die niet met dezelfde geestesgesteldheid doorstaan. Terwijl sommigen zich volledig laten verpletteren, steeds meer verbitterd of rancuneus worden, en het leven van de mensen om hen heen vergiftigen, zijn er anderen die er daarentegen sterker en rijker worden. Dankzij hun ervaringen kunnen ze nadien hun omgeving helpen door hun raadgevingen, hun houding, hun uitstraling en de heilzame energie die van hen uitgaat. 

Dit zijn waarnemingen die men elke dag kan doen, wat bewijst dat we niet noodzakelijk slaafs onderworpen zijn aan de omstandigheden. Uiteraard kunnen we ze niet volledig negeren of over het hoofd zien. Maar om vooruit te gaan, mogen we nooit vergeten dat de manier waarop we de gebeurtenissen ervaren, afhangt van hoe we er tegenover staan."


Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/