Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 10 juni 2018

Dagtekst van Zondag 10 juni 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 10 juni 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Omstandigheden zijn nooit allesbepalend -


"De omstandigheden waarin we leven zijn nooit allesbepalend. Wanneer er bijvoorbeeld dingen gebeuren die de hele gemeenschap treffen, zien we dat dezelfde beproevingen niet iedereen op dezelfde manier raken. Waarom? Omdat ze die niet met dezelfde geestesgesteldheid doorstaan. Terwijl sommigen zich volledig laten verpletteren, steeds meer verbitterd of rancuneus worden, en het leven van de mensen om hen heen vergiftigen, zijn er anderen die er daarentegen sterker en rijker worden. Dankzij hun ervaringen kunnen ze nadien hun omgeving helpen door hun raadgevingen, hun houding, hun uitstraling en de heilzame energie die van hen uitgaat. 

Dit zijn waarnemingen die men elke dag kan doen, wat bewijst dat we niet noodzakelijk slaafs onderworpen zijn aan de omstandigheden. Uiteraard kunnen we ze niet volledig negeren of over het hoofd zien. Maar om vooruit te gaan, mogen we nooit vergeten dat de manier waarop we de gebeurtenissen ervaren, afhangt van hoe we er tegenover staan."


Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/