Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 6 juni 2018

Dagtekst van Woensdag 6 juni 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 6 juni 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Wil - deze gebruiken om zichzelf te overtreffen

"De wezens die respect en bewondering wekken, zijn altijd degenen die gevochten hebben, die zichzelf overtroffen hebben, die obstakels en beproevingen overwonnen hebben. Waarom hebben het publiek en vooral de jongeren zoveel bewondering voor sportmensen? Omdat ze altijd proberen zich te overtreffen. Zelfs al gaat het maar over lopen, springen, zwemmen of klimmen, de zin voor de inspanning, het uithoudingsvermogen en de moed worden altijd beschouwd als grote kwaliteiten. Dus waarom niet proberen om blijk te geven van dezelfde kwaliteiten in het dagelijks leven?

Het is goed om al je krachten te concentreren om sneller of langer te rennen en te zwemmen, verder of hoger te springen, beter een bal op te vangen of te trappen. Maar het is nog nuttiger om tegen jezelf te zeggen: “Ik zal geduldiger zijn bij moeilijkheden, ik zal verdriet, teleurstelling en hartzeer overwinnen, ik zal mijn gedachten en gevoelens beter beheersen...” Ook op dat gebied kunnen we prestaties leveren, overwinningen behalen, en het is vooral daarvoor dat we onze wil moeten gebruiken."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/