Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 8 juni 2018

Dagtekst van Vrijdag 8 juni 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 8 juni 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

lichamelijke en psychische Ongemakken zijn altijd gelegenheden om aan onszelf te werken -

"Voel je een fysiek of psychisch ongemak, probeer er dan niet onmiddellijk vanaf te komen door je toevlucht te nemen tot medicijnen. Overweeg eerst dat de natuur je dat onbehagen bezorgt om je ertoe aan te zetten een werk te doen op spiritueel gebied. Probeer dat ongemak even te vergeten en mediteer, bid, verbind je met het licht.

Ik zeg niet dat je al je kwalen door de gedachte kunt behandelen; maar kies niet meteen de gemakkelijke weg door je van de kleinste ongemakken te ontdoen door uitwendige middelen, tabletten of pillen. Probeer eerst een beroep te doen op een spiritueel element: werk met het licht, de liefde, de harmonie, de zuiverheid. Misschien zal je je niet alleen kunnen bevrijden van dit kleine ongemak, maar je hele wezen zal er wel bij varen, want het werk dat je doet, zal niet alleen een bepaalde plek in jezelf raken, maar heel je fysiek en psychisch organisme."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/