De Wet van Een

De Wet van Een is een vaststaande en universele wet. Degene die de Wet van Een begrijpen, realiseren zich dat alles Een is. Dat iets los lijkt te staan van het geheel zal uiteindelijk niets anders blijken te zijn dan een illusie van degene die ervan overtuigd zijn dat de dingen van elkaar gescheiden zijn, waardoor ze lijken te bestaan uit losse fragmenten zonder samenhang.

Kosmisch Bewustzijn geeft het inzicht dat het Universum een geheel is, Wanneer het Universum als Een geheel wordt herkend, kan universele harmonie worden bereikt.

Paul Shockly

vrijdag 22 juni 2018

Dagtekst van Vrijdag 22 Juni 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Vrijdag 22 Juni 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Lasten - ze kunnen afleggen om contact te krijgen met de schoonheid en het licht

"Je verlangt naar schoonheid, naar het licht, en je bent ongelukkig omdat je het gevoel hebt dat je vanbinnen in het donker blijft ronddolen. Maar wie heeft daar fout aan? Laat je je niet te veel in beslag nemen door de oppervlakkige activiteiten van het dagelijks leven? Natuurlijk, ze zijn noodzakelijk en het gaat er niet om ze op te geven, maar leer om ze op zijn minst voor een moment te laten rusten, zoals je een zware last neerzet. Degenen die de bagage dragen tijdens een expeditie in het hooggebergte, zetten die van tijd tot tijd neer om te ademen; ze gaan zitten, knabbelen wat, lessen hun dorst en nemen dan hun last weer op om hun weg te vervolgen...

Probeer hetzelfde te doen: laat je materiële zorgen voor een tijdje vallen. Je kan er zeker van zijn dat niemand ze van jou zal afnemen: er zijn niet zoveel kandidaten om de lasten van anderen over te nemen! Zet ze in vertrouwen neer, en verbind je met de goddelijke wereld. De schoonheid en het licht die je nastreeft zullen je blijven vergezellen."


Omraam Mikhael Aivanhov