Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 15 juni 2018

Dagtekst van Vrijdag 15 juni 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 15 juni 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Geluk: een ademhaling van de ziel -

"Het idee dat mensen hebben over het geluk is altijd min of meer verbonden met bezittingen: geld, een huis, een auto, een baan... vrienden, een vrouw, kinderen. Wanneer ze die niet kunnen krijgen, zijn ze ongelukkig, en als ze die verliezen, is het een ramp. Maar wanneer ze op een dag zullen ontdekken wat het ware geluk is, zullen ze begrijpen dat het geluk in werkelijkheid van geen enkel voorwerp afhangt, van geen enkel bezit, van geen enkele persoon, want het komt van ergens anders: van de wereld van de ziel en de geest.

Het ware geluk is een bewustzijnstoestand, die zelfs niet door de moeilijkheden en beproevingen van het leven verstoord kan worden, juist omdat hij van geen enkele uitwendige of materiële omstandigheid afhankelijk is. Dit geluk kan alleen worden verkregen door zich in gedachten onder te dompelen in de oceaan van de universele harmonie. Het is even natuurlijk als de ademhaling: inademen, uitademen... inademen, uitademen,... Ja, het ware geluk is een ademhaling van de ziel."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/