Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 7 mei 2018

Hoger inzicht plus aardse nuchterheid maakt je balans. / 6/5/18/ Luc van Ewijk

Hoger inzicht plus aardse nuchterheid maakt je balans.
6/5/18/ Luc van Ewijk

Verandering draait er niet om hoe vaak je omvalt. Of hoeveel je verloren hebt. Het zijn beide een kant van de munt. Het hoort bij elkaar.

We hoeven het slechte niet te negeren en weg te stoppen. Laat het er zijn. Het is de oppositie's van het goede. En samen vormt het een balans.

Mensen kunnen voor het kwade of voor het goede kiezen. Maar dat maakt samen de balans die we nu hebben.

De verandering die er nu is. Is dat we allemaal naar die balans gaan. We laten ons niet naar beneden trekken door verleiding ook wel het kwade.

Maar we blijven ook niet dromen door dat we het te goed hebben. En elke obstakel onderschatten. Omdat we niet met onze voeten op de grond staan. Maar zitten te zweven.


Het aardse en spirituele horen in balans te zijn. Dan sta je pas met beide benen op de grond. En ga je recht op je doel af. Zonder dat je een omweg neemt.

Je leeft optimaal. Een leuk en goed leven. Zoals het bedoeld is. Dat is voor iedereen mogelijk. Zodra ze volledig zichzelf zijn geworden.