Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 6 mei 2018

Het Wacht op Onze Ontdekking / 3 mei 2018 – door Steve Beckow


Het Wacht op Onze Ontdekking
3 mei 2018 – door Steve Beckow

Ik geloof dat er nu een touwtrekwedstrijd gaande is in veel mensen – die zal toenemen naarmate de energieën blijven stijgen – tussen liefde voor standvastigheid en een verlangen naar verandering.

Mijn leven is nu ongeveer fifty/fifty. Ik keek naar mijzelf op een dag dat ik moest reizen. Ik bleef mijn dagelijkse routine houden ook al had ik nog niet eens gepakt.

Eenmaal echter toen ik de deur van mijn appartement verliet, schakelde ik over van consistentie naar de constante verandering van de stroom.
Ik keek niet eens op een klok vanaf mijn appartement, in de metro, naar de bus en naar de veerboot. Ik liet gebeurtenissen gewoon zich ontvouwen. (Dit is deel van mijn spiritueel opgroeien om mij meester te maken van mijn verantwoordelijkheden.)

Dus houd ik half van consistentie en ik hou half van verandering.
En ik heb nog niet ontdekt hoe de twee naast elkaar kunnen bestaan.


De aangenomen conclusie van dit ogenschijnlijke touwtrekken wacht op mijn ontdekking. Dit alles waar wij doorheen gaan, lijkt op onze ontdekkingen te wachten. Matthew Ward geeft evenzeer te verstaan wanneer hij zegt dat wij 4D zijn qua locatie, maar 3D in ons bewustzijn:

“Wij zeggen evengoed dat  derde-dichtheid bewustzijn het verschil niet kan zien in een persoon of een situatie. Hoewel de Aarde en al haar bewoners in een vierde-dichtheid zijn volgens locatie, de meerderheid van de mensen die leven in een specifiek land of gebied, zijn nog steeds binnen derde-dichtheid wijze van bewustzijn.” (1 > 2014)

Ik ontdekte dat ongewenste gevoelens,  wanneer onder ogen gezien, onecht zijn. Ik heb gezien dat pijnen in mijn lichaam nu kunnen worden verwijderd door een simpele knap van de ledematen. Dingen die een poosje geleden echt waren in mijn wereld, zijn niet langer echt  (of werkelijk) en dingen die niet echt waren, zijn nu echt.

Het leren met woorden is geen vervanging voor ontdekking door ervaring. Ik weet dat Michael de veranderingen heeft besproken die wij zullen tegenkomen, maar dit ben ik het aan het vertalen in/naar mijn eigen ervaring. De kennis van ervaring is meer (af)dwingend dan intellectuele kennis. Gerealiseerde kennis is nog meer dwingender.

Één van de redenen waarom ik niet meer ontdek is omdat  ik mijn omstandigheden en verbanden niet in twijfel trek. Ik ga ervan uit dat alles wat ik zie en voel normaal en echt is. Maar sommige zijn dat niet langer.

Ik durf te wedden dat de hele façade die ik het ‘geconstrueerde zelf’ noem, in totaal niet langer wezenlijk is. Ik weet gewoon niet hoe ik een hypothese moet testen. Maar ik ben ermee bezig.

Ondertussen moeten wij onze impuls en verlangen om te ontdekken opnieuw wakker laten worden. Wij hebben het nodig het voor de hand liggende, in vraag te stellen, alle uitkomsten te observeren en bewust te zijn van onszelf – onze gedachten, gevoelens en acties.

Drie keer heeft het substantiële zichzelf als niet substantieel getoond of het onmogelijke is mogelijk gemaakt. Misschien is het zo veel keren genomen om mijn vonk van nieuwsgierigheid  te doen ontbranden. Hoeveel kan ik ontdekken van dit nieuwe domein waarin wij naar verluidt ons al in bevinden?

Michael zegt tegen mij, je bent zelfs niet in de Derde Dimensie.
Ik moet in de Vierde of de Vijfde zijn.

Ik denk dat veel mensen aannemen dat verblijven in de Vijfde betekent, dat we alle krachten hebben van een ascenderend wezen. Nee, het hebben van al de krachten vindt plaats na Sahaja Samadhi, het bereiken van het hoogtepunt van ascentie. En dat gebeurt in een paar subgebieden van de Vijfde.

Dus iemand kan in de Vijfde zijn (‘erin zijn” is een metafoor, het is eigenlijk een staat van bewustzijn, in plaats van territorium) en toch nog niet geascendeerd, niet in staat om te creëren door gedachten, het niet telepathisch zijn etc. , voor zover ik het weet.

In de jaren zestig waren we bezig met bewustwording, geleid door feministen en de leiders van workshops door de menselijke groei.
Wij moeten ons opnieuw inlaten met het proces van ontdekken dat het bewustzijn aan het verhogen is en was.

De nieuwe werkelijkheid lijkt hier al te zijn. Maar het wacht op onze ontdekking.

Onze overtuigingen over hoe werkelijkheid vorm geeft, hoe de werkelijkheid zichtbaar voor ons wordt. Onze overtuigingen staan de ontdekking in de weg. Welke zullen we kiezen? Onze overtuigingen of ontdekkingen?

Voetnoot:
(1)            Matthew’s Message, October 19, 2014, at http://www.matthewbooks.com/mattsmessage.htm

Consistentie: innerlijk samenhangend waar geen tegenspraak in is.

Steve Beckow heeft al in 2012 over Sahaja Samadhi geschreven op Golden Age of Gaia, het bestaat uit vier delen.
Ik heb een klein stukje vertaald als bijdrage, het is uit deel 2/4 uit Ascension as Sahaja Samadhi:

Sri Ramana onderscheidt Nirvikalpa van Savkalpa Samadi op de volgende manier:
Het vasthouden aan de Opperste Staat is Samadi.
Wanneer het met inspanning is als gevolg van stoornissen in het mentale, is het Savikalpa. Wanneer deze stoornissen afwezig zijn, is het Nirvikalpa.” (1)

(1) Sri Ramana Maharshi in Ramananda Swarnagiri, Crumbs from His Table.http://www.ramana-maharshi.org. Downloaded 10 September 2005, n.p.


Vertaald voor wakkeremensen: door Anja