zaterdag 5 mei 2018

Engelen bestaan niet? / Gepubliceerd 29 april 2018 | Door Ans Hoornweg

Engelen bestaan niet?
Gepubliceerd 29 april 2018 | Door Ans Hoornweg

Een oudere vrouw had in haar omgeving al veel mensen verloren en was daardoor een eenzame, stille en nogal trieste vrouw geworden. Ze dacht regelmatig: ‘Waar blijven God en al die Engelen nu? In mijn eenzaamheid en verdriet heb ík nog nooit iets ‘ervaren’. Wat zijn wij mensen toch al die tijd om de tuin geleid, want wat blijft er uiteindelijk over van al die mooie Engelenverhalen? Niets!

Terwijl ze over dit alles bleef nadenken ging de oude vrouw aan het werk in haar tuin waar ze nog veel te doen had. Maar ze lette niet goed op en stapte op de hark die vervolgens keihard tegen haar hoofd knalde. Door die harde klap kreeg ze een duizeling en viel ze op de grond. Het lukte de oude vrouw niet om zelf overeind te komen en ze dacht: ‘Lig ik straks dood in m’n tuintje en is er geen hond die mij hier zal vinden.’

Terwijl ze daar hulpeloos op de grond lag werd het heel licht om haar heen en stond er opeens een Engel voor haar! De Engel lachte haar toe en zei: ‘Kom, geef mij je hand en sta maar op’.

Vol verbazing liet de oude vrouw zich door de Engel overeind helpen, en keek ze in Z’n ogen die zó Liefdevol waren dat ze begon te huilen. Ze kon bijna niet meer stoppen met huilen want ál haar verdriet van al die jaren kwam er op dat moment uit.

De Engel sprak tot haar en zei: ‘Wij zijn niet op te roepen. Jullie roep om ons moet oprecht vanuit het hart komen, maar dan nog is niet gezegd dat Wij aan jullie kunnen verschijnen; het ligt aan de mens zelve, of die Ons toelaat of niet. Wanneer U ons niet kunt aanschouwen dan kunt U ons misschien wél voelen, maar ook daar moet U zich als mens voor openstellen. Weet echter dat U nooit alleen bent! Wij hebben U aanschouwd en Uw verdriet gezien.’

Vervolgens nam de Engel afscheid met een Liefdevolle lach, waarna de oude vrouw, hevig ontdaan door dit alles, weer haar huisje binnen ging.

Haar verwondingen vielen gelukkig erg mee, maar haar ‘ontmoeting’ met de Engel liet haar niet meer los. De vrouw vroeg zich af of dit alles misschien een hallucinatie was geweest, veroorzaakt door de harde klap tegen haar hoofd?

Op dat moment zag ze weer de Liefdevolle ogen van de Engel die haar zojuist had geholpen en toegesproken. En vanaf die tijd wist de vrouw het zeker: Engelen bestaan, want zij had dat persoonlijk mogen ervaren!

Veel liefs, Ans