Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 15 mei 2018

DE ENERGIE VAN PINKSTEREN / 13 mei 2018 / Elias

DE ENERGIE VAN PINKSTEREN
13 mei 2018 / Elias


Pinksteren is dit jaar heel anders in vergelijking met alle voorgaande jaren, want precies op Pinksterzondag krijgt de energie een enorme boost. Toch kunnen we dit al enkele dagen op voorhand voelen. Ten laatste op vrijdagavond heeft ieder die energie al ontvangen.

Veel mensen worden daardoor onrustig en weten niet goed hoe ze daarmee moeten omgaan.. Doordat de energie op aarde nu steeds sterker wordt stijgt ook bij velen de innerlijke druk en spanning. Op Pinksterzondag komt dit weer tot een hoogtepunt en daarom kan deze dag uitstekend worden gebruikt om met onze innerlijke processen aan de slag te gaan door de vaak oeroude thema’s los te laten. De confrontatie met de oude angsten en pijn en om deze te doorademen is op deze dag bijzonder waardevol. Vergeet daarbij niet ook de uitwerking ervan in het lichaam te voelen en te doorademen.

We kunnen optimaal van deze energieboost profiteren door ook nog een stap verder te zetten. Dit door ons af te vragen hoe we ons leven verder gestalte willen geven. Waar zou ik best iets veranderen? Het zou zeker helpen om alles eens op te schrijven wat wij als volgende stap in ons leven willen realiseren om zo het geestelijke in de materie te brengen, want ook dat is de energie van Pinksteren. Natuurlijk is het dan ook zaak om aansluitend een en ander in beweging te brengen.

Het kan helpen om tijdens deze dagen het project te visualiseren, het in ons te voelen om dan de eerste stappen te zetten. Bijvoorbeeld het voornemen om alles uit het huis te verwijderen wat niet meer bij ons past.

Laten we tijdens de Pinksterdagen ook de nodige tijd nemen om door het hart te ademen om zo met de eigen Liefde in contact te komen en om dan die Liefde uit te dijen zodat het hart nog verder kan openen en wij in staat zijn om nog meer waar te nemen en ook onze essentie te kunnen voelen.