Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 6 mei 2018

Dagtekst van Zondag 6 mei 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 6 mei 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Zich doen gelden op de manier van de roos en de zon -

"Mensen hebben een instinctieve behoefte om zich te doen gelden tegenover anderen. Dit is niet noodzakelijk verkeerd, alles hangt af van het gebied waarop we ons willen laten gelden en hoe we dat doen.

Een roos, laat die zich niet gelden? Toch wel, ja. Door haar schoonheid, door haar geur laat ze zich gelden, maar met wat een zachtheid! En als de zon schijnt, doet die zich ook gelden, want jullie beginnen je jas of vest uit te trekken... Natuurlijk, als je geen hoofddeksel draagt, kun je een zonnesteek krijgen; maar de zon maakt geen gebruik van geweld, ze komt niet uit de hemel met de bedoeling om jullie onderuit te halen. Ze zegt gewoon: “Opgelet, mijn stralen zijn krachtig, je neemt dus best voorzorgen, anders zal je verbrand worden. “En op haar manier zegt de roos ook: “Let op, want als je dicht bij me blijft, zal ik al je onwelriekende geurtjes vervangen door mijn parfum.” Net zoals de zon, net zoals de roos, hebben we het recht om ons te doen gelden, maar dan wel met licht, liefde, zachtheid, schoonheid..."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/