Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 20 mei 2018

Dagtekst van Zondag 20 mei 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 20 mei 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Heilige Geest, de geliefde van de menselijke ziel -

"Een spiritualist werkt eraan om het hemelse vuur aan te trekken en hij weet dat dit vuur alleen maar naar een plek zal komen die daartoe voorbereid werd. Die plek bevindt zich in hemzelf. Hij spant zich onvermoeibaar in om die plek te zuiveren, te heiligen. Door middel van meditatie, gebed en deugdzaam gedrag bouwt hij een huis dat gemaakt is van een zuivere en lichtgevende materie waarin het vuur zijn eigen kwintessens herkent. En het is daardoor dat het vuur onweerstaanbaar aangetrokken wordt. In de christelijke traditie wordt dit hemelse vuur de Heilige Geest genoemd, en het feest van Pinksteren viert de neerdaling van de Heilige Geest in de discipelen van Jezus onder de vorm van vlammen, van vurige tongen. 

Elke dag moeten we eraan denken om onze ziel en onze geest te verbinden met het hemelse vuur dat liefde, intelligentie en kracht, dat de Heilige Geest is. En als dat vuur iemand ziet die in hem geïnteresseerd is, die met hem zingt, die hem begrijpt, dan voelt het zich aangetrokken. Dat is de reden waarom het werd voorgesteld als een verloofde, als een bruidegom die naar zijn geliefde gaat, de menselijke ziel."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/