Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 19 mei 2018

Dagtekst van Zaterdag 19 mei 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 19 mei 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

materiële Mogelijkheden - er gebruik van maken om meer tijd te besteden aan spiritueel werk

"Ook al blijven wetenschap en technologie apparaten uitvinden die de mensen het leven gemakkelijker maken, toch mogen zij niet ophouden met het leveren van inspanningen. Als ze meer mogelijkheden hebben om materiële zaken te regelen, des te beter! Maar dat ze dan een beetje meer van hun vrije tijd besteden om te werken aan hun innerlijke materie, deze te beheersen, te vergeestelijken, met als doel zich te vervolmaken en een heilzame aanwezigheid voor heel de wereld te worden. 

Na elke inspanning, na elke oefening, krijgt het leven een andere kleur, een andere smaak. Hoeveel mensen, die oververzadigd zijn door een gemakkelijk leven, worden zo afgestompt dat ze helemaal niets meer voelen! Ja, omdat ze zich innerlijk laten gaan in luiheid, in passiviteit, weten ze niet hoe ze een intens leven kunnen leiden. Als ze verlicht waren, zouden ze blijven profiteren van alle materiële mogelijkheden, maar ook meer en meer de nadruk leggen op het innerlijke werk. Want het is dit werk dat smaak geeft aan de dingen."

Omraam Mikhael Aivanhov