Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 18 mei 2018

Dagtekst van Vrijdag 18 mei 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Vrijdag 18 mei 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

het Slechte gedrag van anderen mag onze innerlijke toestand niet beïnvloeden -

"Stop ermee je te verbazen en je te beklagen over het slechte gedrag van de mensen. Besef eens en voor altijd, dat ze in staat zijn tot het beste, maar helaas ook tot het slechtste. Neem de beslissing om je niet meer bezig te houden met hun fouten, hun gebreken, want dat wekt alleen maar negatieve reacties in je op. Er is een overeenkomst tussen datgene waar we ons druk over maken en de gemoedstoestand waarin we ons daarna voelen. Indien je zo gevoelig bent voor de slechte daden van de anderen, zal je overvallen worden door vijandige gevoelens: woede, agressie, wrok, enz. En op een dag zal zelfs je gezicht al deze negatieve gevoelens die je hebt gevoed weerspiegelen.

Verstandige mensen laten hun innerlijke toestand niet afhangen van het gedrag van de anderen. Je zult zeggen dat boosheid en verontwaardiging vaak gerechtvaardigd zijn. Ja, zonder twijfel, maar weet dat noch je woede, noch je verontwaardiging de mensen zullen veranderen."Omraam Mikhael Aivanhov