Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 8 mei 2018

Dagtekst van Dinsdag 8 mei 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Dinsdag 8 mei 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

De Hindernissen van het leven - het is dankzij hen dat we ons kunnen verheffen

"Je hebt al wandelingen gemaakt in de bergen. En dan heb je gemerkt dat het de oneffenheden van de rotsen zijn die het je mogelijk maken om te klimmen. Wat zou je doen op een gladde rots?... Dus wat je begrepen hebt van de bergtochten, waarom kan je dat niet toepassen als het gaat om die zoveel belangrijkere reis die het leven is? Waarom wens je een leven dat rimpelloos verloopt, zonder hindernissen? In die omstandigheden zal je de top nooit bereiken en vooral, de afdaling … wat een tuimeling!

Gelukkig voor jou zit het leven vol oneffenheden, het is dankzij hen dat je nog leeft. Klaag dus niet over obstakels, over ongemakken, over vijanden: zonder hen zou je niets hebben om je aan vast te houden om hogerop te komen. Degenen die ongestoord, op hun gemak en in weelde wensen te leven, beseffen niet dat ze daarmee in feite bezig zijn hun ongeluk te vragen. Het is maar goed dat de Hemel niet naar hen luistert, hij weet wat ze nodig hebben om vooruit te gaan."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/