Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 15 mei 2018

Dagtekst van Dinsdag 15 mei 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 15 mei 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Universele Taal - door ons ermee vertrouwd te maken, nemen we deel aan het goddelijk leven

"Het leven bestaat uit oneindig veel gradaties, maar om de meest subtiele aspecten ervan te kunnen proeven, moet je – voorbij de stoffelijke verschijning van de schepselen – al die stromingen voelen die van hen uitgaan en die, van de rotsen tot aan de zon, van de bomen tot aan de sterren, het mysterieuze patroon van de schepping weven.

Alle elementen van de schepping hebben op hun manier hun eigen taal, ze spreken onder elkaar en ook met ons, en het is aan ons om te weten hoe met hen in relatie te treden, welke woorden te gebruiken om in harmonie te zijn met deze universele taal. Niets moet voor ons belangrijker zijn dan het vinden van middelen om onze deelname aan de kosmische harmonie te verbeteren. Wie daarin slaagt, stelt zich geen nutteloze vragen meer over het bestaan van God of de zin van het leven: hij voelt dat hij doortrokken is van het goddelijk leven. Wat kan je nog meer verlangen?"

Omraam Mikhael Aivanhov