Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 15 april 2018

Dagtekst van Zondag 15 April 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Zondag 15 April 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

zich Verplaatsen - methode om zich te redden uit de ergste situaties

"De hemel, de aarde en zelfs de hel, je kan ze allemaal in het universum vinden en dus ook in jezelf. Het is alleen aan jou om te weten waar je naartoe wil, hoelang je er wil blijven en de gevaarlijke plekken waar je verzeild bent zo snel mogelijk te verlaten.

Stel dat je wordt uitgenodigd om met vrienden een glaasje te drinken in de kroeg: dat is geen reden om er eeuwig te blijven hangen. Je gaat op wandel in het bos en begint er bessen te plukken, dat is goed, maar denk eraan dat je ook terug moet gaan, anders valt de nacht en kun je de weg niet meer terugvinden... Je hebt je ongelukkig uitgedrukt en je woorden hebben schade aangericht. Het is niet nuttig om bij de pakken te blijven zitten en het alleen maar te berouwen: spreek nu andere woorden uit om het goed te maken. En als je in een moeras terechtkomt, dat wemelt van de schadelijke insecten, stel je niet tevreden met te roepen en gebeden op te zeggen: zorg ervoor dat je er zo snel mogelijk uitkomt! Dit zijn voorbeelden om je te tonen dat in veel gevallen de wijsheid erin bestaat je te verplaatsen."

Omraam Mikhael Aivanhov