Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 21 april 2018

Dagtekst van Zaterdag 21 April 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Zaterdag 21 April 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Filosofie van de geest - door deze te omarmen beheersen we de gebeurtenissen


"We kunnen ons de geest niet voorstellen zonder de materie, maar ook de materie kan niet worden begrepen zonder de geest. Want in het begin is er de geest: alles wat in het universum bestaat, heeft zijn oorsprong boven, in de wereld van de geest, en de materie is dus slechts een geleidelijke verdichting van de geest.

Het is voor de mens heel belangrijk om deze filosofie van het primaat van de geest te cultiveren, want ze reikt de middelen aan om de gebeurtenissen te beheersen. Zelfs wanneer hij te kampen krijgt met de moeilijkheden van het leven (gezondheid, werk, relaties met anderen, ongelukken) weet hij dat hij niet verslagen kan worden. Door de kracht van de geest stijgt hij niet alleen uit boven de omstandigheden, maar hij kan er ook op inwerken. Hij aanvaardt niet dat de gebeurtenissen allesbepalend zijn, hij is de meester. Het is dus aan jou om te kiezen, want naargelang de filosofie die je aanneemt, de filosofie van de materie of de filosofie van de geest, zal je zwak of sterk zijn."


Omraam Mikhael Aivanhov