Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 4 april 2018

Dagtekst van Woensdag 4 April 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 4 April 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Liefde blijft slechts duren als mensen elkaar wederzijds verbinden met de goddelijke Bron -

"Waarom blijft de liefde tussen mannen en vrouwen niet duren? Omdat ze, in plaats van elkaar wederzijds te verbinden met de goddelijke Bron om zich onophoudelijk te vernieuwen, zich aan elkaar vastklampen en elkaar uiteindelijk uitputten. En als er niets meer overblijft, zijn ze als lege vaten en laten ze elkaar vallen. Beschouw je partner dus als een kostbaar en uniek wezen en denk eraan dat het van jou afhangt om dat wezen levend, mooi en rijk te maken, op voorwaarde dat je het met de Bron verbindt, met de Hemelse Vader, met de goddelijke Moeder, met alle engelenhiërarchieën, met de zon en de sterren...

De liefde geeft je alle mogelijkheden. Maar wanneer je je aan de persoon die je lief hebt vastklampt, in plaats van hem met de Hemel te verbinden, ontneem je hem zijn energie, en zal hij mettertijd wegkwijnen. Dan zal je minder van hem gaan houden en hierdoor lijden. Maar wie heeft daar schuld aan? Je moet dus leren om je partner heel hoog te projecteren, zodat deze kan ademen, drinken en zich voeden... En ook je partner moet hetzelfde doen met jou. Dan ben je niet langer gewone vaten, maar ben je voor elkaar een onuitputtelijke bron."


Omraam Mikhael Aivanhov