Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 6 april 2018

Dagtekst van Vrijdag 6 April 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 6 April 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de goddelijke Perfectie waarnaar we moeten streven -

"Overal ter wereld zijn mannen en vrouwen druk bezig en in de weer, ze sloven zich uit en dat noemen ze werken. Welnee, ze weten nog niet dat het echte werk erin bestaat te streven naar de volmaaktheid van de Heer. Alle vermogens die ze bezitten: de wil, het hart, het verstand, de ziel en de geest... werden hen gegeven om vooruit te gaan op de weg van die volmaaktheid. Zolang ze dat niet begrepen hebben, zal de wereld het betreurenswaardige spektakel vertonen van mensen die de fysieke en mentale vermogens die ze van de natuur hebben ontvangen, gebruiken om dwaasheden te begaan en zichzelf te vernietigen. Maar zeg mij: wat voor zin kan zo’n bestaan hebben...?

Begrijp dat we geroepen zijn om deel te nemen aan een sublieme onderneming. En de dag dat je alle vermogens en krachten die je in je hebt, zal mobiliseren om dichter bij het goddelijke model te komen, zal je weten wat echt werken is."

Omraam Mikhael Aivanhov