Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 16 april 2018

Dagtekst van Maandag 16 April 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Maandag 16 April 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Gods Liefde: we voelen haar slechts indien we Hem zelf liefhebben -

"Houdt God werkelijk van ons? Zelfs gelovigen stellen zich vaak die vraag. En ze zullen slechts een antwoord krijgen op de dag dat ze zelf beginnen met God lief te hebben. God heeft onze liefde niet nodig, maar wij hebben het nodig van Hem te houden. Indien de grote Meesters van alle godsdiensten aan de mensen geleerd hebben, dat ze God moeten liefhebben, is het omdat ze een magische wet kennen, die op het spirituele vlak overeenstemt met wat je iedere dag op het fysieke vlak gemakkelijk kunt vaststellen.

Je gooit bijvoorbeeld een bal tegen een muur: de muur kaatst hem terug. Ben je in de bergen en roep je een paar woorden tegen een bergwand, dan komen ze als echo naar je terug. Op dezelfde manier is het zo, dat wanneer je je liefde naar God zendt, zij vanuit het universum in alle richtingen versterkt naar je terugkeert, want God is in het hele universum aanwezig. God heeft ons niet nodig, maar wij hebben Hem nodig en alleen door onze liefde kunnen we Zijn liefde naar ons toehalen."

Omraam Mikhael Aivanhov