Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 19 april 2018

Dagtekst van Donderdag 19 April 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Donderdag 19 April 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de mentale Gewoonten die we ons bewust moeten worden om ze te veranderen -

"Mensen zijn zich zelden bewust van hun slechte mentale gewoonten. De ene is direct gestresseerd wanneer hij een werk moet uitvoeren; iemand anders reageert meteen negatief of paniekerig op elke nieuwe situatie; weer een ander revolteert, nog een ander laat de moed zakken... Maar omdat ze zich niet eens bewust zijn van deze reflexen, kunnen ze er ook niets aan veranderen, en ongeacht de omstandigheden hervallen ze onvermijdelijk in dezelfde fouten.

Als je je van je slechte mentale gewoonten wilt ontdoen, moet je jezelf eerst en vooral observeren om ze te leren kennen. Vanaf het moment dat je een heldere kijk op je gewoonten krijgt, heb je ook de middelen om de situatie te verhelpen: alle mogelijkheden die de Schepper in je onderbewustzijn, je bewustzijn en je bovenbewustzijn heeft gelegd, worden gemobiliseerd. Zo ga je elke dag vooruit, dankzij de wil om jezelf te bestuderen en een heldere kijk op jezelf te krijgen."

Omraam Mikhael Aivanhov
http://www.prosveta.com/