Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 3 april 2018

Dagtekst van Dinsdag 3 April 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 3 April 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Poëzie - een kwaliteit van het innerlijk leven

"Je houdt van poëzie, je leest gedichten, misschien zelfs schrijf je er ook... Dat is prima, ga zo door, maar weet dat de echte poëzie niet in de literatuur te vinden is. De ware poëzie is een kwaliteit van het innerlijk leven, en je zal pas echt weten wat poëzie is op de dag dat je je innerlijk leven in harmonie brengt met de beelden, de ritmen en de melodieën van de wereld van de ziel en de geest.

Als je werkelijk van poëzie houdt, voel je dat die in jezelf moet beginnen: je spant je in om poëtisch te denken, te voelen en te handelen, door vanbinnen heldere en lichtende gemoedstoestanden in stand te houden. Deze bewustzijnstoestanden scheppen in jou de ware poëzie: je bent geïnspireerd, het voelt aan alsof er een stroom door je heen gaat, want innerlijk ben je verbonden met de wereld van de harmonie. En je moet alles doen om in die hogere bewustzijnslagen te blijven leven."


Omraam Mikhael Aivanhov