Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 28 maart 2018

Groeien als mens. Is vaak een relatie killer. / 26 maart 2018 / Luc van Ewijk

Groeien als mens. Is vaak een relatie killer.
26 maart 2018 / Luc van Ewijk

Het maisveld. Vele willen er onder blijven. Zoek mensen uit die samen met jouw uit het maisveld willen.

Die een doel in het leven hebben. En daar bereid zijn voor te vechten. Want zij geven jouw kracht. En jij geeft hun kracht.

Je mag best kritisch zijn naar je relaties en vriendschappen. Voegt het echt wat toe aan je leven. Of is het meer opvulling.

Zodra je groeit als mens. Zul je zien dat mensen niet mee groeien. Of het gaat goed. En ze accepteren dat je anders wordt. Of ze gaan dwars liggen. En proberen je tegen te werken.

Ook kan het zijn. Dat je ze niet meer interessant vind. Want jij maakt vele nieuwe dingen mee. En jij hoort elke keer dezelfde verhalen.


Je raakt er verveelt. En je vind er je draai niet. Niet omdat je niet goed genoeg bent. Maar omdat je niet meer op je plek bent.

Je kunt even eenzaam raken. Even niemand om je heen. Maar je hebt die extra ruimte op dat moment nodig.

En vaak is er dan weer plaats voor nieuwe gezichten. Die wel een lach op je gezicht veroorzaken. Want alles heeft zo zijn reden. Niks gebeurd zomaar.