Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 11 maart 2018

Dagtekst van Zondag 11 Maart 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Zondag 11 Maart 2018

door Omraam Mikhael Aivanhov


Herinneringen om te koesteren: die van de lichtende momenten -

"Probeer je te ontdoen van de slechte gewoonte om alles te blijven onthouden wat je pijn heeft gedaan. Je draagt het met je mee, je bent erop gefixeerd, je vertelt er links en rechts over en je blijft erover piekeren... Het is gevaarlijk om steeds op pijnlijke gebeurtenissen terug te komen. Ik stel natuurlijk niet voor dat je probeert om die gebeurtenissen meteen te vergeten, want als ze gebeurd zijn, is dat om een reden. Bestudeer ze dus eerst goed en trek er voor eens en voor altijd nuttige conclusies uit voor de toekomst, en daarna hoef je er niet meer aan te denken.

Waarom de pijn die je geleden hebt nog verergeren en verlengen? Probeer je eerder de meest lichtende momenten van je bestaan voor de geest te halen, en bestudeer hoe en door wie ze tot stand kwamen. Haal ze vaak terug op in je geheugen, precies zoals je vaak muziek afspeelt, waarvan je houdt en je zult dezelfde gevoelens van zuiverheid, vrijheid en licht opnieuw beleven."


Omraam Mikhael Aivanhov