Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 14 maart 2018

Dagtekst van Woensdag 14 Maart 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 14 Maart 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Racisme: een miskenning van wat de mensheid vertegenwoordigt als organisme -

"Racisme is een van de ergste theorieën die ooit zijn uitgevonden door criminele individuen. Tot welk ras hij ook behoort, ieder mens is een cel van het grote kosmische Wezen. Maar hoe moet je dat uitleggen aan al die “cellen”, die op een zoveel lager bewustzijnsniveau gebleven zijn, dat ze zich vreemd en zelfs vijandig voelen tegenover de anderen? Ze zijn niet in staat te begrijpen dat ze tot een eenheid behoren en dus komen ze door hun gedrag bij de minste gelegenheid niet alleen in conflict met een klein aantal cellen, maar ook in conflict met het Al.

Het is nodig dat deze anarchistische cellen toegeven dat de hele mensheid in werkelijkheid één enkele instantie is, één enkele entiteit. De dag dat ze daarin zullen slagen, zal ieder van hen geen ander verlangen meer hebben dan in harmonie te komen met alle andere cellen die ook deel uitmaken van het Opperwezen, de Schepper. Als ze weigeren, als ze anderen blijven uitsluiten, dan sluiten ze in werkelijkheid zichzelf uit van het Al."

Omraam Mikhael Aivanhov