Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 30 maart 2018

Dagtekst van Vrijdag 30 Maart 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 30 Maart 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

een hoog Ideaal brengt ons hele wezen in éénklank met God Zelf -

"Waarom is het zo belangrijk om een hoog ideaal van schoonheid, licht, zuiverheid, kracht en liefde te hebben? Omdat dit ideaal magische effecten heeft: tussen ons en dit ideaal wordt een heel netwerk van energieën geweven. Het ideaal zet de krachten die in ons diepste wezen verborgen zijn, in werking, het maakt ze wakker en trekt ze naar zich toe.

Een hoog ideaal dient ten eerste als een punt van vergelijking, als maatstaf, als model, als staal. Maar het zet vooral de krachten van ons bewustzijn en bovenbewustzijn in werking. Geleidelijk aan wordt onze geest dan helder en hij ontdekt het pad dat ons naar de volmaaktheid zal leiden. Ons hart zet uit en vult zich met liefde en ook de wil wordt gestimuleerd en dynamisch gemaakt. Het is zó dat een hoog ideaal ons hele wezen in éénklank brengt met God zelf. Voor elke gedachte, elk gevoel, elk verlangen, elke actie, moeten we ons afvragen: brengen ze ons dichter bij ons ideaal?...leiden ze ons ervan weg?..."Omraam Mikhael Aivanhov