Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 16 maart 2018

Dagtekst van Vrijdag 16 Maart 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Vrijdag 16 Maart 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

Liefhebben: zich kunnen richten op de hogere natuur van de mensen -

"Om de vriendschap of de liefde van anderen te winnen, weten de mensen instinctief dat ze mooie woorden moeten gebruiken, complimenten moeten maken, geschenken geven, de ijdelheid moeten strelen. Door dat te doen, richten ze zich natuurlijk niet tot de hogere natuur van de anderen. Ze aaien en voeden hun lagere natuur. Is het dan een wonder dat een relatie, die ontstaat in dergelijke omstandigheden omslaat in misverstanden, spanningen en conflicten? Het verlangen om bemind te worden, om vrienden te hebben, is zeker oprecht en lovenswaardig, maar helaas kan je dat niet voor mekaar krijgen in om het even welke omstandigheden. Als we bij de anderen een oprechte, edele en duurzame liefde willen opwekken, moeten we rekening houden met hun hogere natuur en leren om ons daarnaar te richten. 

Van iemand houden is niet die persoon willen aantrekken onder het voorwendsel hem of haar nodig te hebben, maar integendeel voortdurend proberen om hem of haar te verlichten, te versterken. Zo’n onbaatzuchtige liefde, die zo heilzaam zal zijn voor die persoon, zal je in ruil alles bezorgen wat je wenst."


Omraam Mikhael Aivanhov