Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 26 maart 2018

Dagtekst van Maandag 26 Maart 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov


Dagtekst van Maandag 26 Maart 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

iedereen heeft de Ouders die hij verdient -

"Hoeveel mensen die ontevreden zijn over hun leven, geven hun ouders hiervan de schuld omdat deze hen niet begrepen hebben, hen geen gunstige omstandigheden hebben geboden voor hun ontplooiing en omdat zij erbarmelijke voorbeelden waren… Dat is misschien allemaal waar, maar het is niet nodig dat ze hun ouders de schuld geven. Het feit dat ze zulke ouders hadden en geen andere, betekent dat ze die verdiend hebben. Indien ze het verdiend hadden om in andere omstandigheden te leven, zouden ze andere ouders hebben gehad. 

Als iemand in vorige levens al heeft gewerkt om later een geniale musicus of kunstschilder te worden, laat de hemelse Gerechtigheid hem reïncarneren in een gezin dat hem de mogelijkheden biedt om zijn gaven te ontwikkelen. Verdient hij het om zwak, gehandicapt of ziek te zijn, dan stuurt diezelfde Gerechtigheid hem naar een gezin dat hem zwakheden en gebreken overdraagt. De ouders zijn slechts in schijn verantwoordelijk, je kunt hun niets verwijten, want ze zijn slechts uitvoerders. Wat iedereen van zijn ouders ontvangt,, heeft hij zelf door zijn gedrag al sinds lange tijd voorbereid. Dus als hij wil evolueren, dient hij alleen zichzelf verantwoordelijk te stellen en moet hij meteen aan de slag gaan."


Omraam Mikhael Aivanhov