Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 15 maart 2018

Dagtekst van Donderdag 15 Maart 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 15 Maart 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

meerdere keren per dag een Pauze inlassen -

"Het dagelijks leven van de mensen is een ononderbroken reeks van zorgen en activiteiten die hen naar de rand van hun wezen drijven. Aan het eind van de dag zijn ze uitgeput, en in plaats van een constructief gevoel, hebben ze een gevoel van leegte bij al die activiteit. Hoe vaak heb je dat zelf al niet ervaren! 

Denk er meerdere keren per dag aan een pauze te nemen, om dat patroon van uitputting te doorbreken. Blijf een paar minuten in de stilte, maar dan wel een intense, levende stilte, een stilte waarin je ziel en je geest zich kunnen concentreren op de Schepper, de Bron van het leven, en zich tot haar kunnen richten. Door op die manier regelmatig je concentratievermogen te oefenen, zal je erin slagen te ontsnappen, in ieder geval voor een paar ogenblikken, aan de koortsachtigheid en de druk van het dagelijks leven. En je zal bovendien beter toegerust zijn om de moeilijkheden te trotseren die je te wachten staan. Je zal dan merken hoe nuttig het is om je van tijd tot tijd volledig vrij te kunnen maken van alle zorgen en je gedachten uitsluitend te concentreren op de goddelijke wereld."

Omraam Mikhael Aivanhov