Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 27 maart 2018

Dagtekst van Dinsdag 27 Maart 2018 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 27 Maart 2018
door Omraam Mikhael Aivanhov

de Winter - overeenkomst met ons innerlijk leven

"Wanneer tijdens de winter het sap zich terugtrekt in de wortels, wordt de boom kaal en grauw, zonder schoonheid, zonder geur; niemand komt naar hem toe. Maar als in het voorjaar het sap begint te stijgen, wordt hij bedekt met bladeren en bloemen, trekt hij vogels, insecten en wandelaars aan, tot vreugde van iedereen. Dit is een les om even bij stil te staan en te overdenken. Als we zien dat mensen meer en meer afdalen naar hun wortels, dat wil zeggen, hun instincten en hun hebzucht op de eerste plaats zetten, kunnen we zeggen dat ze in de richting van de winter gaan, spiritueel gesproken. En naarmate ze somberder worden, minder levendig, begint hun omgeving meer afstand van hen te nemen. Maar omdat ze de laatste zijn om te begrijpen waarom, doen ze niets om er tegen in te gaan en klagen ze alleen maar...

Onthoud dit goed: als je al je energie besteedt aan prozaïsche en egoïstische bezigheden en activiteiten, zal je alleen maar kunnen stilvallen, omdat je de winter zal ingaan met z’n koude, z’n duisternis, z’n afwezigheid van elke beweging. Doe dus alle moeite om de lente binnen te gaan."

Omraam Mikhael Aivanhov